Idag blir de FEEEST HOS SANDRA!

Som sagt, idag ska jag på fest hos SANDRA! Ska blir superkul, är taggad! ;) Hon fyllde 18 för ett tag sen så det ska vi alltså fira nu då! :D 

Hon bor ganska långt ifrån mig så jag och älskling ska sova kvar hos henne till söndag! Så det lär inte bli så jättebra update på söndag för då har jag fullt upp! Ska hem från sandra, till stallet och rida och ta in alla hästar sen ska jag på bio med Johanna på kvällen! Så ni får ha förståelse för att det kanske blir lite dålig update! :( Men ska gottgöra er på måndag, lovar! ;)

Saknar fina sommarpälsen..

En sak som är riktigt dåligt med att klippa Ideal, det är att han får så SJUKT ful päls.. han ser fan ut som en råtta.. Inte vackeert är det i alla fall! Men på sommaren minsan, då är han brun och fin :D Önskar han kunde ha så fin päls året runt! Men det går ju icke :( 

Sommar päls:


Vinter päls:


Vinnaren av veckans blogg blev..

Josefin!

Tycker att hon driver en bra hästblogg och det är roligt att läsa den! Dessutom en mycket trevlig tjej! Kolla in på hennes blogg. Ni kommer nog inte bli besvikna ;) 

Hennes blogg hittar ni HÄR



Film från förra sommaren, saknar sommar...

Sitter här och kollar igenom lite gamla filmer, och så hittade jag denna film på Ideal när han busar lite i en hage förra sommaren! Han njuter verkligen av att få gå i en hage med lite gräs! Han fick göra det nån timme lite då och då. Men annars går han i en hage utan gräs, inte så kul för honom. Men bättre det än att han får fång! 



Häst magazinet

Var iväg till affären idag och köpte häst magazinet! Egentligen ville jag ha tidningen "allt om dressyr" men den fanns inte, inte inte heller Equipage hade dom.. Så jag kollade på andra tidningar och hittade Mattias Jansson som var med i Häst magazinet. Då var jag bara tvungen att köpa den eftersom det var Ideals tränare för många år sen. Egentligen tycker jag inte att det finns så mycket kul i häst magazinet, men som sagt värt att köpa den bara för att läsa om Mattias Jansson!

Vore kul att få träna för honom igen, vem vet kanske nån dag? Vet att han brukar komma till ett stall här i närheten och ha träningar ibland. Kanske man ska försöka vara med på en träning till sommaren! Eller i alla fall kolla om det är möjligt! :)

 

 


Resten av bilderna








Tankar kring sporrar

Jag använder bara sporrar när jag rider dressyr, annars tycker jag att det är onödigt faktiskt. Han är så pass pigg och känslig för skänkeln att jag faktiskt inte behöver det egentligen, men när jag rider dressyr tycker jag att det är skönt att ha sporrar för att kunna göra så små hjälper som möjligt.

Men jag vet inte riktigt om jag tycker att dom sporrar som jag har räcker till för att kunna göra dom små hjälper jag vill. Jag har alltså 1,5cm kulsporrar nu. Funderar på om jag ska köpa 2cm eller 2,5 cm sporrar. Tror det lutar åt att jag köper 2,5 cm sporrar, för det lär ju inte vara så mycket skillnad mellan 1,5 och 2 cm? Självklart så ska det vara kulsporrar, gillar absolut inte vanliga "vassa" sporrar!

För det är ju som sagt väldigt lätt att man skadar hästen om man inte kan hantera sporrar på rätt sätt. Det är faktiskt mer vanligt än vad man tror, det är ganska oft man ser hästar med "märken" efter sporrar/skänkeln. Det kan ju inte vara så skönt för hästen. Visst jag kanske inte är direkt bäst p att hantera sporrar själv heller, men det är något jag tänker på VARJE gång jag rider. Alltså att lägga min skänkel så att det skulle kunna skada Ideal. Och det är även därför jag rider med kulsporrar, för att jag är rädd för att jag skulle råka ha min skänkel fel, och då gör det ju inte lika ont för honom om jag har kulsporrar.
Rider ni med sporrar? I så fall vad för sporrar?


Dessa sporrar rider jag med nu! 

Dagens ridpass

Idag red jag dressyr på ridbanan, egentligen skulle jag ha tränat Johanna men hon fick förhinder så vi skulle a det nästa vecka! 

Men började med att skritta fra 5 min, sen travade jag utan nått krav på form ett par varv. Efter det började jag jobba med att få honom loss och med ökningar och samlingar så han skulle bli aktiverad i bakbenen. Jobbade med det ca 15 min. När jag kände mig färdig med traven så galopperadejag lite med ökningar och samlingar, gick inget vidare.. han blev rädd för något och skenade en hel långsida :P haha.. så gav upp med galoppen och koncentrerade mig på traven. fick honom i en hyfsat fin form och ganska bra bakbensaktivitet. Tyckte atthan tog tag i bettet lite då och då men det är sånt man måste öva på!

Sen så kom snälla Maria ut och fimade mig IGEN :D Så vänta er en film till helgen! Tyckte att denna film blev lite bättre än den förra. Han aktiverade sina bakben bättre. Vi övade även en del på passage idag faktiskt. Älskar at göra passage :D Det kändes väldigt bra, men just DET ser tyvärr inte så bra ut på denna film :( Aja, allt kan ju inte vara bra? :) 

Sen travade jag av honom och tog en avskrittning ut! 


Bjuder på ett smakprov från filmen! Kommer lägga upp några bilder till imorgon, och filmen kanske på lördag? :) 


Bilder på en blöt Ideal, hehe

Igår regnade det nästan hela dagen.. fast jag hade sån himla tur att det slutade lagom tills jag skulle rida på kvällen :D Men hade kameran med mig till stallet igår så jag tog lite bilder på stackars blöta Ideal :P


Ser rätt fult ut att griman inte är knäpt, men tänkte inte på det då XD






Rumpaaaaaa :D







Glöm inte att vara med i veckans blogg!

Kommentera här eller i DETTA INLÄGG för att vara med och tävla om att bli veckans blogg!

Skriv bara JAG ÄR MED! :D



Dressyrfilm från november

Har ingen som kunnat filma så jag har ställt mobilen på staketet hehe :D 

Man ser inte så bra, men förstora upp internet sidan så ser man lite bättre :)  (Ctrl +)

Uteritt/dressyr med Johanna och Wille

Idag följde jag inte planeringen som vanligt.. det är nog ingen ide ens atjag sätter upp nått vecko schema för hur jag ska rida för jag ändrar det ALLTID haha.. men men.


Idag var jag i alla fal ute på travbanan som red lite dressyr tillsammans med Johanna och Will. (Johanna rider Ideal en dag i veckan) Ideal var faktiskt inte så pigg som jag hade räknat med, visst han var pigg. Men hade förväntat mig något MYCKET värre, för travbanan + sälskap = PIGG Ideal. Men idag var an sådär lagon pigg, utmärkt att rida lite dressyr. passade på att ställa och böja honom och att han skulle vara lätt i handen, sen gjorde jag lite öppnor och slutor vilket gick mycket bra, han svarade jättebra för mina hjälper. Tog även lite passage, för det har han lätt för när han är lite pigg ;) Men som sagt var ett kort pass, kanske red dressyr 15 min :) 

Bild som Johanna tog på oss! (titta inte på mig, ser mega fet ut..) 

Hur Ideal är att rida

Ideal är en ganska komplicerad häst att rida på. man måste ha lite knep för att ¨få honom att gå bra. Och alla dom vanliga knepen som man brukar använda funkar inte på honom. Utan det gäller att komma på sina egna knep eftersom att han kan verkligen allt för att komma undan framförallt när man rider dressyr.

När man börjar att rida honom är det viktigt att inte pressa honom i början på ett ridpass, för då blir han väldigt spänd. Och man får ALDRIG bli sur på honom för då blir han jätte rädd och allt går bara ännu sämre. normalt är han en häst som blir väldigt stark och tappar baknenen efter sig. Men då är det viktigt att man rider honom fram och upp som jag brukar säga. upp med nacken, in med bakbenen och framåt.

Han gör aldrig någa dumheter så som att sluta svara på skänkeln eller vägrar att göra något man ber om, utan han gör allt, MEN.. Han gör det bara halvdant om man själv inte är väldigt noga och bestämd. som jag sa om att inte pressa honom i början, det gäller som sagt bara början av ridpasset tills han kommit igång. Sen kan man pressa honom ganska mycket bara man gör det på rätt sätt. han är stark, men man måste vara stark tillbaka men så fort man får minsta eftergift av honom så ska han få mycket eftergift tillbaka. Det är så man rider honom, är han stark, var stark tillbaka. Men när han ger efter lite, ge själv efter MYCKET. till slut så kommer han gå jättefint med hög nacke, fin handkänsla och mycket fin takt. Men det tar tid att komma dit.

När han väl är 100% igång och avslappnad så är han en gummiboll, man kan iprincip sitta och glida runt för allt går så lätt. Det är alltså en underbar känsla <3


(Gammal bild)

Glöm inte!

Ni får inte glömma att anmäla er till veckans blogg!!!
Tävlingen kommer att avslutas på fredag kväll, så var med reda nu! Anmäl dig i detta inlägg!



Dagens fråga?

Vad håller ni på med för gren inom ridsporten? Dressyr, hoppning, fälttävlan, western, skogsmulle osv? :)




Denna dag var inte som alla andra, jag ramlade AV!?

Denna dag har inte riktigt varit som alla andra.. Tror dessutom jag spenderat halva dagen i bilen, nej det var att överdriva, men har åkt mycket bil. Först till skolan, till stallet, hem, hämtade halm, hem, stallet och slutligen hem igen!

Hämtade ju som sagt ett par balar halm som han ska få och små tugga lite på i boxen, men det visade sig att halmen var möglig så det blev Inge med de!

Och sen till dagens höjdpunkt! Jag red idag, även fast han skulle vila, fast jag ser det endå som en vilodag eftersom han travade Max 10 min och en galopp. Och gissa vad? JAG RAMLADE AV!!!!!!!!! Han blev rädd för något när vi tog en galopp och hoppade åt sidan. Och jag som inte har stövlar eller ridbyxor och var inte alls berädd, tappar balansen och "hoppar" av i farten och landar på fötter och sen rullar bak! Gjorde inte illa mig ALS! Blev bara sjuuuukt förvånad???? Men han stannade och han blev nog lika förvånad han. Haha! Måste säga att det var ca 10 år sen jag ramlade av sist! Så jag fattade inte riktigt vad som hände men men upp igen och påt igen! ;)

Bus polle.. Haha


Hiss av det hemma gjorda hästgodiset

I lördags gjorde jag som sagt eget hästgodis, jag var ganska osäker på om Ideal skulle gilla dom eller inte. Men alla som jag hört har bakat sånt godis har sagt att deras hästar gillar det så jag hade goda förhoppningar!

Och mycket riktigt, han ÄLSKADE det! :D Stor HISS på det! Tycker att ni där hemma oxå ska testa att göra detta eftersom det var supernekelt! Ni hittar recceptet HÄR



Veckans blogg?

Tänkte försöka köra en VECKANS BLOGG tävling! Hoppas att ni tycker det är kul och vill vara med! Vinnaren får en länk till sin blogg såklart! ;D 

Gör såhär:
  • Kommentera dett inlägg med "JAG ÄR MED" eller nått liknande :P
  • Kommentera gärna fler inlägg för att ha större chans. Fast inte typ 100 gånger :P
  • Det är ett + om du lägger till mig på bloglovin om du inte redan gjort det! i så fall skriv i komentaren att du lagt till mig :) 

Superlätt! Tveka inte ;) 


Dagens ridpass! Underbart!

Idag red jag en liten stund på ängen. Inte alls ansträngande, bara lulla runt lite. tog några härliga galopper och bara lär honom trava på i fri form, superkul tyckte han att det var som vanligt!! :)


Men en liten stund på slutet pressade jag honom lite i dressyr. Inte länge als, kanske 15 min bara. Men HJÄLP vad bra det kändes!!!! allt bara flöt på även fast jag inte gjorde nått alls typ. Supermjuk i sidorna, fin bjudning och takt. Eftersom han var så på allerten så passade jag på att göra lite ökningar och samlingar. Jag behövde typ bara tänka ökning så bara flög han iväg med världens luftigaste setg. OJ så härligt det kändes! Även samlingarna gick super, för han var ju lätt i handen så det var bara driva, sitta tillbaka och vara mjuk tillbaka i handen. Underbart den lilla stund det varade!


Provade rida med ett annat bett och en annan nosgrimma idag. Vet inte om han kanske trivdes med det? Ska i alla fall testa lite mer med både bettet och nosgrimman. Normalt rider jag remont nosgrimma för han alltid trivts bäst med det, men idag hade jag aachennosgrimman som ska vara till kandartränset, och fullcheek bettet som jag red med för ett par år sen när han var under igångsättning. Men ska som sagt testa mig fram ett par gånger och se vad han trivs bäst med :) 


Fullcheek bett



Bloppis

Tänkte jag ska försöka göra ett nytt försök med att bli av med lite saker! 
Köparen står för frakt!

11,5 Som nytt, endast använt ca 5 gånger. Nypris 349:- Mitt pris 150:-


Mörkbrun sadelgjord med resår. 65 cm lång. BRA kvalitet!!! Värd ca 500:- men säljer den för 200:- då jag vill bli av med den, för den är för lång till Ideal. 




Kandar bytet klart

Idag bestämde jag mig för att byta detta kandar med Maria. Alltså hon fick då mitt gamla som var för stort för Ideal. Men eftersom det var en aning bättre kvalitet på mitt kandar så FICK jag även en kandar stång av Maria. Har tänkt mig köpa en exakt sådan för att den jag tidigare haft har det varit för långa skänklar på (alltså järngrejen som sticker ner har varit för lång, för dom som inte vet vad jag menar med skänklar ;D ) 

Det går även att använda detta kandar träns som ett vanligt träns utan ståg eftersom remmen som stången ska sitta i är borttagbar! Mycket bra :) Så var det inte på mitt förra! Och nej jag har inte ett bridongbett på för tillfället eftersom jag red med det idag som vanligt träns! 







Veckans rid schema!

Måndag: dressyr på ängen.
Tisdag: Vila, sa enentligen han skulle vilat i söndag, men var så fint väder så jag kunde inte låta bli!
Onsdag: Dressyr på ridbanan.
Torsdag: Johanna kommer och rider, jag ska träna henne lite så hon ska lära känna honom lite bättre.
Fredag: Vila
Lördag: Uteritt, kondition.
Söndag: Markarbete med små hinder.


Snart mot stallet

Just nu sitter vi här och fikar lite och spelar Fia med knuff! Super kul eftersom jag vann :D

Snart ska jag iväg till stallet, Ideal ska vila idag så det blir en liten putsdag av alla mina träns och sadel! Inte ofta jag st en sån dag, men känner att det verkligen behövs! Hörs ikväll!

Bulle och citron vatten, mums!


Här kommer filmen!

Lägger med motvilja upp denna filmen! Är inte egentligen nöjd men men ni vill ju se! och nån dag ska jag lägga upp en film från tidigare i november!
Får hoppas på att någon kan filma lite när han har kommit igång lite mer :)



Snart kommer videon

Ja imorgon har jag tänkt lägga upp videon som jag har tagit dom senaste bilderna ifrån! 
Men det ser inte direkt så jätte bra ut så ni får lova att inte klaga! Påminner er än en gång om att det är ANDRA dressyrpasset på månader!



10 saker ni inte visste om MIG

  1. Jag är typ halvt beroende av att stretcha varje kväll, fast kan inte det nu för mitt ben är inte helt bra efter skidolyckan än.
  2. Jag älskar att köra cross! har faktiskt en 125 cc Yamaha!
  3. jag har haft fem egna hästar kan man säga, mamma och jag har delat på några av dom, sen har jag lånat tre ponnysar när jag var yngre.
  4. Jag har varit tillsammans med min kille Alexander över två år <3
  5. När jag var liten var jag alltid i stallet (hade egen gård) från jag slutade skolan runt 14 tills ca 22 00 varje dag, var bara inne och åt sen ut igen! gjorde till och med läxor i stallet :D
  6. Jag hade ett uppehåll med ridningen på ca 4 år för att Ideal var sjuk. och jag fattar inte hur jag klarade mig utan att rida på så länge!!!!!!!
  7. Totilas är min förebild.. Om man nu kan ha en häst som förebild haha! Nej men han är den absolut snyggaste häst jag sett!!!
  8. Jag hatar ALLT som har med skolan att göra... Skönt man slipper den om två månader :D
  9. Jag SKA bli polis :)
  10. Jag är faktiskt väldigt blyg av mig! Har väldigt dåligt självförtroende, så jag tror alltid att alla ogillar mig :P

Bakat eget hästgodis :D

Idag när jag satt och läste lite bloggar så hittade jag ett reccept (stavning?) på hur man gör hästgodis! Självklart var jag ju tvungen att testa det DIREKT eftersom det verkade super lätt och så slipper man ju köpa godis till Ideal :) 
Denna idé kom från http://powerponys.blogg.se/


Såhär gjorde jag:
  • 2dl havregryn
  • 1,5 dl grovmjöl.
  • 1dl sirap men det blev lite mycket så man bör nog ha ca 0,75 dl sirap
  • 1 äpple som jag rev i småbitar och blandade ihop allt till en deg! Den ska vara ganska hård.

  • Sen gjorde jag små hjärtan av degen och la på en plåt. Dom bör inte vara mer än en halv cm tjocka. (för dom första jag gjorde var lite för tjocka och då stelnade dom inte så bra)
  • Sen satt jag in dom i ugnen på 180 grader.  Hade dom inte så länge, tills dom blev lite gyllenbruna. ca 20 min kanske.
Sen var de klart :) Bara låta dom svalna så blir dom stela sen :) 

Degen!


I ugnen!


FÄRDIGT :D 

Vinnaren av bildtävlingen - Miranda

1a platsen gick Miranda! Grattis! :) 

Här får du din länk och pressentation av blogg! :)

Hej!
Den bilden jag har valt att skicka in till tävlingen är en bild jag nyligen hittade hemma hos mina föräldrar. Den är fem år gammal och är på mig och min absoluta favoritponny Barney. Den är som sagt tagen för fem år sen då jag red honom på ridskolan i en grupp som hade specialinriktade dressyrlektioner.
Nu har jag tyvärr växt ur honom men han kommer alltid vara världens bästa för mig.

Min blogg heter www.miiranda.blogg.se och handlar om allt och inget. Jag rider 1gång i veckan på ridskola och är 21år gammal men sitter fortfarande och kämpar med de små busiga och envisa c-ponnysarna. I bloggen kommer det upp en massa bilder på det ena och det andra, allt från dagens outfit, till hästiblder och kattbilder, till bilder på allt möjligt.





Vill även tillägga en 2a plats för att du hade så söt hund men inte lika bra pressentation. Men tycker endå du förtjänar att vara med här, så grattis till Josefin också! :) Ni hittar hennes blogg HÄR



"Wille & Amanda" och "Adam & Petra"

För nån vecka sen hade jag kameran med i stallet och det var några som red på ridbanan så jag gick dit och fotade lite :) Dock så blev det inte så länge så jag fick bara några foton! 

Adam och Petra:


Synd att bilden blev suddig för den var annars bra :)


Wille och Amanda:






Tävlingen avslutas ikväll!

Ja som rubriken säger så avslutas tävlingen idag vid midnatt! Så jag påminner er, skicka in ett sista bidrag!! ;)

Tävlingen hittar ni under kategorin bloggtävlingar!

10 saker ni inte visste om Ideal

  1. Mattias Jansson ville en gång i tiden köpa Ideal för en halv miljon, men mamma tackade nej för vi älskar den lilla grisen så mycket :D
  2. Han är JÄTTE duktig på att hoppa, fast han är lite för rädd av sig så han tycker det är läskigt om man inte börjar hoppa hindren väldigt lågt.
  3. När han "känner sig duktig" eller bara är kärlekssjuk så brukar han hålla i mina kläder. Det är aldrig så att han biter mig. Han känner precis skillnad mellan hud och kläder! Det är så mysigt när han gör de!
  4. Han älskar att ha mulen i mitt ansikte..Inte alltid så kul efter man ridit och han är helt löddrig i munnen :S
  5. Han är jätte lydig, skulle kunna ställa honom på gårdsplanen och gå därifrån men han skulle inte gå nån vart. Och om han skrapar i gången räcker det med att man säger hans namn en gång sen slutar han direkt.
  6. Han kan ALLA knep för att komma undan ett ansträngande dressyrpass. Så det gäller att veta hur han tänker!
  7. Han har ett favorit ställe som vi kallar travbanan, när vi kommer dit blir han en helt annan häst. Heeeeelt galet pigg blir han!
  8. En gång på en hoppträning hoppade han så högt öven en oxer att dom sa han hoppade nästan lika högt som hinderstöden!!! och oxern var bara ca 110 hög. Fatta förvånad jag blev... Var bra nära att jag åkte av, men lyckades hänga kvar på halsen haha!
  9. Han älskar att bli tömkörd, han går i "piaff" och passage nästan hela tiden! Haha
  10. Det är JÄTTE svårt att hitta täcken som passar till honom för han har lite konstig bog eller vad man ska säga.. Haha. Men typ alla täcken sitter uppe i halsen på honom, vilket inte är bra alls! Så han har bara täcken som är AS gamla för det e näst intill omöjligt att hitta ett nytt täcke som sitter bra.

Här kommer lite gamla bilder på när Ideal hoppar! 








Kandar!

Som ni säkert förstår brukar jag ibland rida Ideal med kandar, det är ine så ofta. Men brukar göra det som omväxling och det är MYCKET roligt :D 

Men i alla fall, det kandar träns som jag har är så stort och han typ drunknar i det. och det ser dessuom inte bra ut på honom för nosgrimman e liksom FÖR biffig :O Allt för inte plats på hans lila huvud. Han har faktiskt COB på vissa grimmor och träns! 

Men så såg jag igår att Maria hade ett kandar som var litet och väldigt fint! har aldrig sett henne använda det åjag frågade om hon ville byta kandar, vilkt hon ville göra om hennes passade på Ideal. Vilket det gjorde! Förutom pannbandet som var lite för litet. Sidostyckena satt lite för nära ögonen för att panbandet drog fram kandaret. Men hon ska ta fram ett större pannband så får jag det istället :) 

Men förutom det så satt det JÄÄTE bra! Så jag antar att vi ska byta! :) 

Bild på kandaret som är för stort. Gamal bild


Bild från igår med Marias kandar. Som man ser så ligger sidostycket väldigt nära ögat, men det är för att pannbandet är för litet och ska bytas ut!
Jag vet att det är en failbild, men han ville verkligen inte vara med på bild idag :P



Massor att göra!!!

Idag har jag haft det fullt upp hela dagen! Efter skolan red jag en stund på banan med kandar. (alltid lika kul med kandar :D ) Sen hämtade vi hö, och det är en bra bit att åka så det tog mycket tid kom inte hem förän halv nio! Nu är jag vrålhungring och ska gå och äta sen blir det sista jobbet med produktbladet som ska vara klart imorgon bitti! (gör ett produktblad till min mamma och lossas pappas företag) 

Men kommer bättre uppdate imorgon! Hörs! :)

Gårdagens ridpass

Började med att skritta fram på ridbanan ca 10 min. När jag kände mig klar med framskrittningen började jag trava, helt kravlöst. Ville bara att han skulle komma igång med kroppen innan jag började jobba honom. Efter några minuter kortade jag tyglarna och jobba honom i ganska låg form med mycket böja och ställa. Han kändes redan från början ganska mjuk så jag behövde inte direkt kämpa för att få honom att gå i en ärlig form. Blir riktigt glad att han endå känns så mjuk i kroppen efter att inte gått på ridbanan på länge!

När jag kände att han var tillräckligtmjuk tog jag lite galopp, för han brukar "släppa loss" ännu mer i kroppen efter lite galopp. Han kändes sådär i galoppen, men det är helt lugnt för han har inte galopperat så mycket senaste tiden. Men det kämmer nog bli bättre när han gått på banan ett par gånger! Vi jobbade i alla fall lite med galoppombyten och i ena varvet kändes det riktigt bra, men åt andra hållet gick det inte riktigt lika bra, men godkänt i alla fall ;)

Sen tog jag lite trav, verkligen jobbade honom nu, och han kändes jättefin! :) (eller definera fin.. han kändes jättefin för att inte jobbat ordentligt på länge) Vi jobbade med lite öppnor och att han skulle vara framme för skänkeln och inte hänga sig fast i handen, vilket gick bra! :) När vi var nöjda tog vi en skrittur ut, ca 20min för han hade jobbat ganska hårt, och behövde en rejäl avskrittning.  

Detta var sam sagt ridpasset Maria filmade. Måste erkänna att det kändes bättre än vad det såg ut så är lite missnöjd med filmen måste jag säga!


Tack till alla fina läsare!

Vill bara tacka er alla underbara läsare för fina kommentarer! Det är superkul att komma in och läsa alla  kommentarer från er! Får mig ett riktigt leende på läpparna ibland ;)  Det är oxå jätteroligt att det är så många som börjat följa min blogg! Känner mig verkligen gald av att få alla dess "klick" till min blogg, kan meddela att jag haft besöksrekord 5 dagar i rad nu! TAACK!!! :)

Jag vill gärna göra fler Bloglovin byten, så säg till bara så gör vi ett byte!


Bildbomb Ideal

Här kommer all bilder från gårdagens ridpass! Men som sagt, bildernaär tagna ur en film så det är inte dom bästa bilderna! Men ni får nöja er med dessa tills Stina följer med och tar bilder :) 

















Smakprov!

Idag filmade Maria mig när jag red dressyr på ridbanan för andra gången på ett tag! Blev kanske inte världens bästa bilder då eftersom dom är tagna från en film! Kanske ska klippa ihop en liten filmsnutt och lägga ut, får se! :) Men idag får ni ett smakprov på bilder! Imorgon kommer bildbomb!!!!!





Hissar

Måste hissa Stubbens Hamanolfett! Det är HUR bra som helst. Kan inte tänka mig att använda något annat.
  • Ger allt läder en mycket fin glans.
  • Framförallt blir lädret jätte mjukt av det!
  • Det är också lätt att använda eftersom det är en kräm.
  • Det räcker otroligt länge. Jag putsar träns och sadel med det ca en dag i veckan och det räcker ca 6 månader för mig!
  • Det är väldigt billigt också om man tänker på hur länge det faktiskt räcker. 129 kr kostar det på Hööks.
Stubbens alla lädertvålar tycker jag är bra, men just denna är den absolut bästa enligt mig! :)

Mer info om Ideal

Kom på mig själv lte igår när jag skrev inlägget "Info om Ideal) Glömde ju faktiskt att skriva några ganska viktiga saker som jag också fick frågan om på kommentarer, så dumt av mig att glömma! Men har kommer det i alla fall :)

  • Vi köpte Ideal som 3åring, han hade just blivit av med kulorna när han kom till oss. han blir nu 19 år i April, så han har varit hos oss i 16 år.
  • Han är ett vanligt halvblod.
  • Han har faktiskt tre st avkommor. Två valacker och ett sto.
  • Han var planerad att bli ca 170cm hög men han blev bara 163cm hög.
  • Ideals pappa heter Feliciano och felicianos pappa heter Irco Marco. Irco Marco är död nu TROR JAG! Men han var avelshingst, han avlade fram hopphästar alltså.  Och han tävlade själv Internationell hoppning. Och Feliciano var Irco Marcos duktigaste son som själv har avlat fram många fina hopphästar, men även en del dressyrhästar. Han har också tävlat internationell hoppning. Med mycket framgång.

Så trött på denna jävla lera!!!!!

Alltså VARJE dag ser han ut såhär eller värre.. Det är fan inte roligt! Det tar mig längre tid att bara får bort all lera än att rida! AAH!!! Hoppas verkligen på att all lera torkar upp snart så man slipper ta in en grå häst när han egentligen är brun! Tur att han i alla fall har täcke på sig ute, annars skulle det inte va kul alls!! Men vissa dagar har han faktiskt lyckats med att ha lera uppe på rumpan/ryggen. Förstår inte att det kan vara sååååå mysigt att bli lerig! Jaja! 

Mobil bilder, så dom är inte dom bästa!








Info om Ideal

Tänkte jag skulle berätta lite i helhet hur Ideals liv har sett ut. 

När han var 3 år köpte min mamma honom. Han var från början en hopphäst, han är ju avlad till det så. Hans pappa är Feliciano som tävlat OS i hoppning. Men eftersom han var för liten för att hoppa dom större klasserna såldes han som allround häst. 

När han kom hem till oss var han som galen, han var hingstig, han reste sig hela tiden och var som rena rama studsbollen. Men han visade endå bra sidor när man red, han var otroligt duktig i dressyren. Han klättrade fort i klasserna och när han var ca 10 år startade mamma honom upp till St Georges. Men han var tränad upp till Grand Prix men han hade inte riktigt så bra gångarter för att gå dom klassera. Självklart tränade mamma för många tränare för att få honom dit, det var bland annat Mattias Jansson och Andreas Hesse. Båda är mycket mycket bra tränare och tränar hästar på Mycket hög nivå. 

När han var ca 10 började även jag rida honom en del, mamma och jag delade på honom kan man säga. Jag tävlade honom bara låga klasser när jag var liten (var ju själv inte mer än 10 år och det var ganska svårt att rida ihop en storhäst) Men med tiden lärde jag mig och vi startade ganska höga klasser. Planerade bland annat att kvala in till junior SM, men självklart så skulle han ju bli sjuk då. Han fick fång. Och det ville inte släppa, utan kom tillbaka gång på gång på gång... Och han fick även hosta efter att ha stått i ett dåligt stall. Så det var många år som han vilade. 

När han var 17 år började jag återigen rida honom. Och det gick hur bra som helst, ingen hosta och ingen fång. Men problemet var bara att mamma hade sålt den enda sadel som han någonsin kunnat ha.. Så varje sadel jag hade fick han ont i ryggen av så jag kunde aldrig riktigt rida honom. Så jag red barbacka under en lång period tills jag hittade en lika dan sadel som han tidigare haft *lycka* och nu har jag haft den sadeln i ett år och det funkar utmärkt! 

Så efter många års vila så har han aldrig kommit tilbaka till den form han en gång var i. Men vi jobbar oss sakta uppåt igen. Tränar ungefär på MVS nivå nu men vissa saker minns han fortfarande från dom högre klassen som, passage, galoppombyten upp till ca var tredje, och hyfsade galopp piruetter. Men eftersom jag själv inte är lika duktig som han är så lär jag mig en del av honom också. Om han hade en ryttare som kunde alla dom där sakerna upp till GP så skulle han säkert göra det. Men som sagt jag är inte där. Om jag skulle sätta mig själv i nån klass skulle jag gissa på MVS med kunskap om vissa GP rörelser.

Våran barbackatid



Svar på kommentar!

J om Rid schemat för denna vecka!:
Varför står inte Idel kvar på vargdansen?


Svar: Det finns många anledningar till varför jag flyttade honom till Maria Hall. Men den största anledningen var att alla hästar var ute på sommarbete vilket Ideal inte kunde, och han var nästan ensam, bara en annan häst som var inne med honom. Och det var kollektiv stall och två personer som skulle dela på 4 fodringar per dag, vilket inte skulle va så roligt! Så därför flyttade jag till Maria Hall över sommaren tänkte jag. Men sen insåg jag att det var otroligt mysigt och framförallt ALDRIG någon som hade åsikter hit och dit och ALLT sköttes som det verkligen skulle. Så jag bestämde mig för att stanna där vilket jag absolut inte ångrar! :)

Och en till anledning är att på Vargdansen var det ju kollektivstall och det var bara 500 kr billigare så därför tyckte jag att det var mer värt att lägga till 500 kr och få ALLA fodringar och ut/insläpp fixade!

Den som skrev denna kommentar får gärna berätta vem den är, för det måste ju vara någon man känner. Har ju aldrig nämnt något om Vargdansen i denna blogg. Vore ju kul att veta vem som egentligen undrar ;)

Gårdagens ridpass!

Igår var faktiskt första gången på nån månad jag rider på ridbanan! Det är för att den har varit täckt av is under ett bra tag :( Så man har bara kunnat rida på ängar och i skogen. Funkar ju det med, men roligare att rida på banan tycker jag :)

  • Började med att skritta fram ca 10 min, sen skrittade jag på kort tygel en liten stund, var noga med att böja honom mycket, höja och sänka formen, vilket är viktigt för att han ska komma igång i kroppen. Tänkte även mycket på framåtbjudningen och att jag inte ska använda skänklarna i onödan, utan en gång ordentligt när det behövs, inte tio små duttar. Då blir han bara seg och svarar inte för skänkeln.

  • Gjorde sedan samma sak i traven en stund. När jag väl tyckte att han var tillräcklig loss och framme för skänkeln började jag sitta ner i traven (utan stigläder, för det gör för tillfället ganska ont eftersom mitt ben inte är 100% än efter skid olyckan) Började i alla fall jobba lite mer med den höga fina formen och att han skulle få lite swhung (stavning?) i traven. Men fortfarande jobbade jag väldigt mycket med att han ska va framme för skänkeln och böja igenom sig ordentligt. Gjorde även en del öppnor, slutor och skänkelvikningar för att han ska aktivera bakbenen och ryggen.

  • På slutet av ridpasset jobabde bara lite med galoppen, eftersom han inte är igång med sin kondition till 100% för tillfället. Men han är alltid väldigt mjuk i galoppen, det går liksom för lätt nästan haha. Nej, men formen i galoppen är JÄTTE fin. Det enda problemet blir att han är stark. Det är han för visso alltid med den känns lite extra i galoppen. Och då blir det svårt att hålla in honom så det blir lätt att han springer iväg i sin egen fart. Så jag är väldigt noga med tempoväxlingar i galoppen så att han lär sig att det är jag som reglerar fart och takt, inte han.

Till slut så travade jag av och skrittade ut en liten bit. 


Puss puss




En liten tävling!

Tänkte jag ska prova att ha en liten tävling här på bloggen! 
Det handlar om en bildtävling alltså.

  1. Tävlingen går ut på att ni ska skicka in en vilfi bild till min Mail. [email protected]
  2. Det kan vara vad för bild som helst. Nån som ni är nöjd med, ett fint minne, en fin häst, landskap, eller vad som helst.
  3. Skriv en text till bilden och motivera varför ni valt just denna bild!
  4. Skriv också en KORT pressentation av din blogg som kommer upp i ett inlägg om DU vinner.

I slutet på denna vecka kommer jag välja en vinnare. Och denna person som äger bloggen får en länk till sin blogg,  bild + pressentation kommer upp i ett inlägg! 

Glöm inte skriva din bloggadress i mailet! ;) Tveka inte att skicka in en bild! Det innebär ju bara fler läsare för din blogg om du vinner :)

Rid schemat för denna vecka!

  • Måndag: Vila.
  • Tisdag: Johanna rider.
  • Onsdag: Dressyr på ridbanan.
  • Torsdag: Uteritt med blandad ridning, dressyr, konditions träning.
  • Fredag: Lättare dressyr pass på ridbanan.
  • Lördag: Johanna rider.
  • Söndag: Uteritt, mest skritt och eventuellt lite trav.

Detta är planen! Men sen kommer jag säkert att ändra något under veckans gång, om det inte passar! 

Saknar att ha ett ridhus </3



Veckans planering

  • Måndag: Gå i skolanförst, sen åka till stallet, mocka, fixa mat och rida! Och sedan vidare för att hämta hö. Åker ev till Enköping på kvällen och sover där!
  • Tisdag: Ska besigta bilen här i Enköping, så det blir nog ingen skola då. Sen stallet såklart. (om inte Johanna har tid för Ideal)
  • Onsdag: Skola och stallet, inga riktiga planer än för onsdag!
  • Torsdag: Samma här, skola, stallet och plugg!
  • Fredag: Stallet på morgonen, sen halv 11 börjar jag skolan och har två lektioner! 13.30 slutar jag och då bär det av till Enköping igen :)
  • Lördag: Bara ta det lugnt här i Enköping. Kanske hittar på nått kul som att grilla (om det är fint väder) eller tar mig nån promenad ner på stan. (Johanna rider Ideal då, så jag är hästledig)
  • Söndag: Åker hem från Enköping, mot stallet och fixa lite. Sen på kvällen blir det bio med Johanna :D



Mina klasskamrater är knäppa..

Var bara tvungen att visa er.. Hur kommer man ens på Ideén att sitta UTE och äta lunch ?

Bildbomb Ideal

Alltså kolla dessa underbart söta ögon! 














Vår? Fan heller..

Jag trodde verkligen att vi äntligen fått vår, men nejdå! När man vaknar snöar det som fan och är helt vitt ute, faaaaan!!!!!


Volvo XC 70

Idag har jag kört Patriks nya Volvo XC 70 Disel med fyrhjulsdrift. Fatta nice den bilen var!? En helt otroligt skön bil att köra, och framför allt väldigt roligt med tanke på att det händer en del när man trycker på gasen ;) Lite skilnad från min lilla Opel Vectra.. haha. 

En Volvo XC 70 är från och med idag min drömbil! Nån gång under mitt liv SKA jag köpa mig en sådan! Åh, vill ha nu! Men man kan inte få allt! 





Svar på kommentar!

ida om Så går det till här i stallet:
varför inte kasta ut ngr kg hö i hagen för så slipper man tänka på att ge dom samma tid i lunch varje dag, när man kan slänga 3kg på morgonen så kan dom äta best fan dom vill sen under hela dagen till insälppet.
Bara drygt när man vill åka bort eller inte kan!
hästar med 3personal e inte mkt när ingen kan ge dom lunch om man nu jobbar.
Måste va jobbigt som fan


Svar: Anledningen till varför dom får mat 7 gånger om dagen är för att hästarnas mage mår bäst av att äta lite hela tiden. Och om vi skulle slänga ut allt hö som dom ska ha under dagen dom är ute så skulle det vara borta på en timme! Och sedan står dom där 9 timmar utan mat! vilket är VÄLDIGT dåligt för deras mage. Och eftersom vi i stallet tränar våra hästar så kan dom inte ha fri tillgång. Eftersom Ideal tidigare haft fång ett antal gånger och han får det igen om han inte får kontrolerat med mat så är det ännu sämre att han står utan mat så länge. 

Dessutom är det Marias "jobb" att ta hand om hästarna, hon får ju betalt för det? Och om det är så att hon vill elelr behöver åka bort så hjälps vi andra i stallet åt att fixa det som hon inte hinner med!
Detta är hur vi gör i vårat stall. Och det är vad VI anser är rätt. Det är möjligt att du har andra åsiker, vilket är helt okej för mig. För hur vore det om alla var lika? Inte så bra..

Hästbilder kommer ;)

Har idag fått förfrågan om att ta lite mer bilder på Ideal. Självklart så ska jag göra det! Hade faktiskt till och med tänkt ta med mig kameran idag till stallet så ni kan ju vänta er lite bilder ikväll eller imorgon! 

Dock har jag lite svårt att ta bilder när jag rider.. :/ Eftersom det inte finns någon som kan ta bilderna! Men hoppas någon vänlig själ vill följa med och ta lite vår bilder någon dag när jag rider :) 

Just nu sitter jag och redigerar bilder som mamma och Patrik ska ha till sitt produktblad. När jag är klar med det så bär det av mot Uppsala och stallet! Hörs! :)

Får väl bjuda på en gamal bild så länge ;) 


Bildbomb Sixtern


















Min kamera!

Detta är kameran jag använder mig av när jag tar alla min bilder. Eller vissa bilder tar jag ju med min iphone oxå, släpar inte med min kameran exakt överallt. 

Det är alltså en Sony a500. Ny priset på den när jag köpte den var 9000:- Idag vet jag inte vad den går på, men kanske runt 6000 - 7000:- Den tar otroligt jäkla bra bilder! jag är dock inget proffs på att ta bilder så det blir alltid inte så bra som det skulle kunna bli.. Önskar ibland att man var lite bättre faktiskt. Men man kan inte va bra på allt! Jag är i alla fall otroligt nöjd med den! Har haft den 2 år i sommar. Det enda som jag saker med den fina älsklingen, det är att den inte kan filma!!! Det är riktigt synd eftersom jag så gärna vill filma när jag rider, men det får min iphone duga till än så länge eftersom jag inte har råd med någon filmkamera! 



Handlat igen.. Haha

Jaa som sagt jag har handlat lite saker IGEN!!! Fy mig, får inte hadla så mycket saker. Men det var billigt i alla fall. Allt kostade bara 79 kr så :) 

Vi åkte till Ikea i Västerås för mamma och Patrik skulle Köpa lite saker som dom ska ha på en mässa om ett tag! Så då hittade även jag en sak som jag faktiskt letat efter under en längre tid. Alltså en sån där hängare som man kan hänga innanför garderoben och lägga strumpor, underkläder och andra saker i! Skit bra! Dock hade en inte världens finaste färger.. Men det var den enda dom hade på HELA Ikea!? Trodde Ikea hade allt i många olika modeller men tydligen inte denna! Jaja, den ska ju bara hänga i en garderob så vad spelar det egentligen för roll ? Haha 

Mamma köpte en hängare som skulle hänga här hos dom i Enköping på en dörr men dörren var för tjock.. Så jag fick ta med mig den hem till mig om den passar på min dörr :) 





Tja, den här bilden är inte direkt så bra.. haha. Men det var svårt att få en bra bild när den har så blank yta så blixten reflekterar det. Och dessutom en katt och massa skräp i bakgrunden, jaja! 

Äntligen tvättat!

Har haft massor av benlindor och schabrak som har legat hemma i tvättstugan typ 2 månader! Har aldrig blivit av att jag tvättat dom av nån skum anledning! Men nu har jag äntligen tagit mig i kragen och tvättat upp det! Typ alltjag har kvar i stalle är smutsigt nu så det var på tien att få dit lite nytvättat :) 

Detta är knappt hälften av alla benlindor jag har.. Ni kanske förstår att jag har rätt många? ;D 




Små shopping igen

Kom till Enköping ca halv 4 idag. Mamma och jag bestämde oss för att ta en liten runda ner på stan eftersom jag var tvungen att köpa fundation som jag inte fick tag på förut. Men nu så :) köpte faktiskt en lite små onödig sak också.. Men kände endå att jag behövde det, en till hår spray! Köpte ju en för några dagar sen, men jag tyckte inte att den var så bra som jag hoppats på. Så jag köpte en ny, Proffs super extra strong hårspray. Provade den nyss, och den var SÅÅÅ mycket bättre än den andra.

Dock tycker jag att moussen som jag köpte här om dagen var riktigt bra! Så hiss på den :D

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2370190/images/2012/pic_194174718.jpg" class="image">


Bloppis

Tänkte jag ska kolla om det finns någon som är intresserad av att köpa lite schabrak? 
Köparen står för frakten.

Dressyr schabrak, full 50 kr


Allround/dressyr schabrak. Jag ha använt den på en dressyrsadel, funkar utmärkt. En aning litet för att vara full men passar till en lite mindre storhäst sadel eller en ponny sadel. Som nytt, tvättat 2 gånger. 60 kr


Hopp/allround schabrak, full. Som nytt, aldrig tvätat!! Dock ska den på en tvätt innan försäljning.
100kr (nypris 249)


Hopp schabrak, full.
Använt, men ej sliten. Anledningen till det billiga priset är för brodyren. 30kr


Dressyr/Allround schabrak. Det är full, men den är på tok för liten för min 17 tum sadel.(dressyr) Passar nog utmärkt till en ponny dressyr sadel. Använd, men ej sliten. Fin kvallité. 50 kr



Min kväll

Slutade skolan runt halv 3, då åkte jag direkt till stallet och mockade, fixade mat och sen red :) Han Hostade lite idag när vi travade, tror att det är de nya höet som är en aning dammigt, han är ju så pass känslig. Men det e bara å byta tillbaka till det gamla och se hur de går.... Typ alla bönder har ju fan slut på hö nu!!!! :O 

Just nu så sitter jag vid datorn, ska blogga liten stund sen blir det till att plugga Engelska B resten av kvällen... blääää!! Har ju några ämnen som jag måste fixa upp sen tidigare år, nu innan jag ska ta studenten! vill ju inte gå ut skolan med en massa IGn heller! :O 

Tur att man har lite gott såhär till tråkiga stunder! Nybakad, varm choklad muffins!! Gott! :) 




Man kan inte annat än att älska

Totilas är bara så sjukt snygg!


Kul liv..

Kom till skolan nyss och inser att lektionen som man har är inställd.. FAAAAN! Kunde jag ha sovit ända till typ 11 idag :( Min nästa lektion är liksom efter lunch kl 12.20 :/ Aja bara sätta sig ner och blogga lite :) Vet dock inte riktigt vad jag ska blogga om :/ Har faktiskt bloggtorka just nu.. Gjorde tidsinställda på alla mina ideér igår.

Så jag frågar er, Vad vill ni läsa om?

Små shopping

Idag när jag åkte från skolan passade jag på att åka in på en affär och köpa mig lite hårspray och diverse eftersom mitt tog slut imorse :( Fatta panik jag hade :O Mitt hår ser helt DÖTT ut utan hårspray! Men lyckades fixa till det lite endå :) 

Hade även tänkt mig köpa en ny fundation, men dom hade inte den färg i rätt märke som jag ville ha :( Men ska ju till Enköping i helgen, så får väl ta mig ner på stan där med mamma och leta upp nån bra! Hoppas bara det lilla jag har kvar räcker till helgen :/ Annars blir det jobbigt!

Provade en ny sort denna gång, hoppas det är bra :)


Bloggar jag följer

Tänkte jag ska berätta lite om vilka bloggar som jag brukar läsa, läser inte alla bloggar exakt varje dag. Men brukar försöka läsa dom så ofta jag hinner :)

Men Dressyrmupparna läser jag flera gånger om dagen, haha ;D



Dessa bloggar är dom som jag följer mest, sen finns det fler bloggar som jag brukar kolla in på ibland :) 
Vill du att jag ska läsa din blogg?; släng in en kommentar så gör vi ett Bloglovin byte :) 

Hiss och Diss

           Hiss:

  • Fint väder!
  • Slutar skolan om 3 månader! Yey
  • Ska ut och rida i det fina vädret.
  • Längtar till helgen.
  • Snart påsklov!
  • Fick en kaka av min älskling idag på lunchen :D <3



    Diss:

  • Fortfarande ont i benet efter skid olyckan i Romme i fredags!
  • Slut på fundation (stavning?) och hår spray.
  • Lera överallt, framförallt i hästhagarna.
  • 4 ämnen att fixa till skolan slutar..
  • Bensinen har blivit FÖRJÄVLA dyr!!!

Tur med Amanda och Wille

Igår var Ideal och jag på en liten skogstur med Amanda och Wille!  supr mysigt att komma ut och rida tillsammans med någn, det tycker i alla fall Ideal! Han är pigg när man rider själv, och grymt mycke piggare när man rider med andra.Han typ började trava hela tiden och skulle alltid gå först. Om wille ens försökte komma om så travade Ideal om honom haha! Några bockningar blev det oxå :P

Vi tog en liten kortis genom skogen sen sen provade vi ridbanan typ 10 min. Den har ju varit helt nerisad under ett par veckor, men idag var det så mjuk is + att runt spåret var det helt smält så vi tog ett par varv :D 

Jag vet att Ideal är smutsig på öronen och i manen, men han var förjävla smutsig när jag tog in honom så jag verkligen orkade inte ta ut all lera.. hade tagit typ en timme för han var verkligen förjävla smutsig... Usch för denna lera.. 




Amanda och Wille



Marknadsplan..?

Sitter här på projekt och företagande lektionen och ska försöka skriva en marknadsplan vilket inte är så lätt.. och dessutom har läraren suttit hos samma elev ca 20 min nu, lätt att komma nån vart????


Bloglovin byte?

Om det är någon som vill göra ett Bloglovin byte så kommentera gärna detta inlägget :)

Jag tycker att det är mycket enklare och roligare att ha någons blogg tillagad på Bloglovin för då kommer man enklare ihåg allas namn, och man vet exakt när någon har skrivit nått nytt. Super! :) Så tveka inte att slänga in en kommentar om ett Bloglovin byte ;)

VILL HAAAA!

Antar att ni fattat vid det här laget att jag verkligen är tokig i schabrak och benlindor!? älskar att ha typ 20 olika! Tycker det är så snyggt att ha massor av olika upsättningar i samma färger, altså schabrak och lindor i samma färg! Majo på de!

Detta är i alla fall dagens vill ha från Hööks:


SÅÅÅÅ SNYGGT!!!

Svar på kommentar!

Stina Hermansson om Äntligen tvättat den kära bilen:
Jaha var bilen svart?? ;)

Svar: Haha japp den var faktiskt svart där under all smuts ;) Trodde nästan att den hade bytt färg till smuts grå ett tag där, hehe! 

Det tråkiga är dock att den är nästan lika smutsig igen eftersom jag åker på grusväg vaje dag till stallet, och det är ju bara lera typ på den vägen.. :(

Snabbis tur

Var ute och skrittade barbacka på en liten tur i detotroligt fina vädret! Helt underbart vacker och framför allt jäkligt varmt och skönt! Älskling var med mig i stallet och tog ett par bilder på när vi skrittade. Men somvanligt e han ju ingen höjdare på at ta bilder så dom blev lite sådär :P

Nån dag när mitt ben har blivit bättre så lovade Johanna (hon som rider Ideal på Lördagar) att följa md och ta lite bilder på oss :D Ska även då ta lite bilder på henn när hon rider så att ni får se ;)

Kolla tungan, haha!!







30 grader i februari

Snart ska jag kolla på den nya serien "30 grader i februari" Tycker faktiskt att detär en riktigt bra serie. Har inte sett så jätte många avsnitt av det, men var fast redan efter jag sett första avsnittet!
Man får följa tre olika familjer när dom har flyttat till Thailad för att söka sin lycka i livet. Och självklart så är dom ju inte direkt så lyckliga. Men rekommenderar i alla fall till er att kolla på det, det går måndagar kl 21.00 på 1an.


Idag är inte någon bra dag..

Rubriker säger faktiskt det mesta om min dag... Allt bara går åt helvete idag :S Vet inte varför men det bara gör de. Stannade hemma från skolan idag eftersom jag har så ont i benet. Så tänkte jag ska fixa lite saker, men det blev bara pannkaka av allt måste jag säga :(

  • Imorse när jag skulle sjukanmäla mig hittade jag inte numret för dom hade gjort om hemsida till skolan så ringde för sent...
  • Hade nått konstigt medel på bilrutan så den e AS fet och man ser knappt ut och det VÄGRAR att försvinna även fast jag gjorde allt i typ två timmar.
  • Sen körde jag över högtryckstvätten så den gick sönder.....!!!!!!
  • Fick reda på att jag inte fick jobbet jag sökt.
  • Och till sist så tvätade jag mina kläder i sköljmedel som var för killar så det STINKER killparfm om dom!! :@

Vågar liksom inte ens tänka på allt som hade hänt om jag gått till skolan oxå..


Äntligen tvättat den kära bilen

Det var verkligen på tiden att tvätta bilen, den var så sjukt smutsig!!!!! Tog dock ett X antal timmar med tanke på att när jag tvättade inner framruta med nått medel som pappa sa var bra så blev rutan helt fet och man såg knappt ut... efter typ 2 timmars kämpande med att få bort det ser man nu ut, men fortfarande massa fett fläckar. Rutan ser fan smutsigare utnu än innan, kul liv! kan knappast ha varit fönster tvätt i den där flaskan.. :S Fett sur i alla fall över de :P
Före tvätten:


Efter tvätten:








Trist liv..

Måste säga att det är otroligt tråkigt att ha ont i benet och knappt kunna gå.. Måste be alla hämta de, de o de hela tiden :/ skit jobbigt! Är ju van att göra saker hela tiden och helt plötsligt kan man inte göra annat än att sitta still... FML :(

Var i alla fall i stallet idag, dock fick älskligt göra typ allt som att fixa vatten, köra skottkärra, bära Hö och sopa osv. Har även lite små svårt att köra bil eftersom jag knappt kan böja på benet :/ men det funkar endå!

Surt att sitta inne när set var såhär fint väder idag!


Värdig vinnare!

Loreenvar verkligen en värdig vinnare tycker jag! Riktigt riktigt bra låt om man frågar mig. Tror den kan gå riktigt långt i den stora finalen faktiskt. Kanske inte vinnare men tror endå att den har en stor chans att vinna. Top 5 tror jag absolut att den blir, skulle faktiskt bli förvånad om hon inte blev top 5!

Och måste även säga att jag tycker riktigt synd om Danny!! Haha. För tre år sen kom han trea med EMD, förra året tvåa efter Saade och nu tvåa IGEN efter Lorren, även om jag tycker Loreen var bättre så tycker jag lite syng om snyggingen Danny! 



Dagen i Romme!

Ca halv 10 var vi framme i backen. Böhade med att Sandra fixade fram sina skidor, för hon hyrde. Jag hade ju med egna! Sen började vi åka i barn backen så att vi skulle komma igång lite. Sen började vi åka gröna backar och det gick SUPERBRA! Den längsta backen vi åkte var 2,5 km, den var underbar att åka. Väldigt lätt, men var väl meningen att man skulle åka den och bara njuta. Sen började vi åka blå och röda backar innan vi tog lunch och även det gick SUPERBRA! Måste säga att jag är stolt över att kunna åka röd backe :D

Sen efter lunch så åkte vi ut igen, fast lite andra ställen än tidigare, och på ett ställe var det jätte mjuk snö, väldigt uppkört så det st spårigt och jävligt. Och självklart var det någon som stannade just där jag var på väg att åka, så eftersom det var så spårigt så ville inte mina skidor åt samma håll som jag... Så jag drog omkull rejält! Ena skidan lossnade inte och kagsnurtade med sen bra många varv innan jag stannade och då hade jag så ont att det svartnade för ögonen. Det var alltså knäet som hade vridits. Låg där ett par min och försökte komma tillbaka till verkligheten.

5 min senare åkte jag ner, kände att det kanske var bra att åka och skaffa en linda, men jag hade inte direkt ont. Sen åkte vi vidare i två timmar, kände ju att jag hade lite ont men inte så farligt. Men när vi satt i bussen på vägen hem kom smärtan, och jävlar vad ont det gjorde i knäet!!! 2 personer var tvungen att typ halv bära mig till bilen..

Men det var en otroligt härlig dag förutom när vi åkte hem då. Hade verkligen super skoj hela dagen :)

Här kommer resten av bilderna jag tog.


Underbar dag!

Har inte haft varken tid eller ork att blogga. Gjorde illa mitt knä väldigt mycke när åkte skidor. Berättar mer imorgon, nu ska jag bara ta det lugnt och sova!

Smakprov på backen :D


Ung på nytt???

Ja, det känns typ som Ideal har gått och blivit unghäst igen :P Han är helt galen! Den senaste veckan när jag ridit ut så har han varit fullständigt tokig.. Han är sååå pigg! Så fort man ska trava så försöker han leka travhäst och springa allt han har och vägrar gå på tygeln, och helst av allt vill han ha huvet mellan benen, skjuta rygg och slå med frambenen :P Uppmärksamma att han gör allt detta samtidigt? Men det förvånar mig faktiskt inte för han är ju som en gummiboll. Och han får världens studsanfall så fort det är minsta lilla i omgivningen som rör sig, typ idag när vi skrittade hem började han nästan skena för att han såg en fågel :P Och tidigare när vi travade bockade han bokstavligen typ 30 gånger :O
Men jag klagar inte :) Tycker bara att det är roligt att han är så pigg och glad fast han är så pass gammal ;D 

Lyckades förut få en bild på när han stegrar. Rätt coolt att jag lyckades med tanke på att han aldrig brukar göra så längre, bara när han var unghäst.. )

Packat och klart!

Nu har jag just packat ihop alla saker som ska med till Romme imorgon! Blev inte så mycket mer än skidor, pjäxor (stavning?) och byxor :) Ska få låna hjälm och glasögon av en kompis eftersom jag inte äger något sådant haha :P

Imorgon smäller de ;D

Imorgon åver vi äntligen iväg till Romme ;D Ska verkligen bli super! Lite jobbigt bara att släpa med sig skidorna på bussen, tur i alla fall att jag får skjuss in till Uppsala så jag slipper ta TVÅ bussar. Imorgon tar i alla fall Johanna hand om Ideal. Det var hon som var här igår och provred honom. Så framöver kommer hon att rida honom dom lördagar som jag är i Enköping :)


Nu ska jag iväg till stallet i alla fall. Får se om jag ska rida eller inte, har slömt mina ridbyxor hemma idag men funderar på att ta min en kortis endå ;D Borde ju inte dö av att rida i leggins ? :O Aja vi får väl se hur det blir :)

Puss

Dagens vill ha!!

Ååh, vill verkligen ha skrikröda benlindor med schabrak till! Tycker det är så sjuukt snyggt! Har en mörk röd uppsättning men ingen skrik röd :( Vill ha!


Någon som säljer begagnat i stl full ?

Ser inte ut att va samma färg men det ska de vara enligt butiken :S



"Bäst är inte alltid bra"


"Titta aldrig högre än vad du kan se"
"Livet är endast ett leende på de dödas läppar"
"Vi tänker aldrig på vad vi har, bara på vad vi saknar"
"Lär som om du skulle leva för evigt, men lev som om du skulle dö imorgon"
"Det sorgliga är inte döden; det sorgliga är att vissa människor aldrig lever"

Ja eller nej?

Har länge undrat över om ett par ridstövlar med dragkedja på insidan är bra? Någon som har sånna eller har testat? Är nemligen väääldigt sugen på att köpa ett par sånna men vågar inte riktigt ifall den skulle skava mot sadeln? För man vill ju inte hamassa fula märken av stöveln :O Måste säga att jag är så jäkla trött på dom stövlar jag har. Dragkedjan åker ner på dom fan 10 gånger under ett ridpass, skitjobbigt att stanna och dra upp dom heeeeeeela tiden :S 
Nån som har tips på hur man får dragkedjan att inte åka ner !? :)

Någon gillar inte såmdjur!

Som jag pratat om tidigare så gillar inte Ideal smådjur! Här kommer beviset XD


Snart ska jag i alla fall iväg till stallet :) En tjej som rider en annan häst i stakllet ska prova rida Ideal idag. Hon ska ev börja rida honom på lördagar eftersom jag oftast är i Enköping på helgen. Och det är ju inte så kul att åka 12 mil vajr lördag :/ Så om det funkar bra så komemr hon rida honom Lördagar :)

Ska fkatiskt ta med mig kameran till stallet idag för en gångs skull! Ska Foto henne lite och hon kanske kan ta nått foto på när jag rider oxå! fast vet inte riktigt om det kommer bli några bra bilder för det lär ju vara mörkt, men har ju en bra kamera så det boooooorde gå, har dock aldrig provat att ta rörliga bilder i mörker. Men det visar sig hur de blir :)

Min kväll

Min eftermiddag och kväll har varit ganska full! Slutade skolan runt halv fem, åkte ut till stallet, red, fixade Hö och mockade. Ska oxå berätta att Marias häst chockad på penicillinet han får så det vart lite livat i stallet under en stund, men allt gick bra tillslut. Han gjorde inte illa sig i alla fall!

För er som inte vet vad jag menar så ska jag berätta de nu! Vissa hästar kan få en chock när dom får penicillin, inte för att dom blir rädda utan för att penicillinet kommer i en blodåder och då får dom en chock och blir galna och kastar sig runt överallt och kan skada sig väldigt illa. Men sån tur var så gick allt bra med Marias häst :) tur!

Kom hem ganska sent, men älskling och jag gick i alla fall på en liten promenad och sen fixade jag med lite musik på Spotify :) och får inte glömma säga att jag stretchat en bra stund oxå! Så skönt :)


Svar på 2 kommentarer!

          alva  om Längtar såååå!:
Jag ska till romme imorgon ;) och jag måste stå och vänta på bussen 6.20 hahahaha. Avlider lite grand.
Är det din häst btw?


Kattis
om Längtar såååå!:
Haha så gulligt att trycka ner mulen i snön :)


Svar:
Alva: Åh vad kul :) Du får slänga in en kommentar om hur du hade det i Romme ;D Dock inte lika kul att du måste åka kl 6.20 :(
Och japp det är min häst, haft honom sen han var 3 år. Nu är han 19. Fast det är min mamma som hade honom först, men dom senaste åren har han varit min.

Kattis: Han har ett faoritställe som han alltid ska gräva på och bluffla runt i snön :P

image description

Mina stallrutiner!

Tänkte jag ska berätta lite om hur, vilken ordning och vad jag brukar göra när jag är i stallet :)
  • När jag kommer till stallet brukar jag byta om, har alla stallkläder i stallet.
  • Sen brukar jag oftast mocka, det är lite olika beroende på om det blir mörkt snart för då brukar jag rida först så jag slipper rida när det är mörkt.
  • Efter jag i normala fall mockat först brukar jag då hämta in Ideal, fixa ordning honom och rida.
  • Efter ridturen borstar jag av Ideal och ställer in alla saker igen. Antingen får han gå in i boxen eller tillbaka till hagen beroende på vad klockan är och så.
  • Sist brukar jag alltid fixa hö och kraft.
Det är min vanliga rutin, men ibland gör jag ju saker utöver det. Tex som att putsa lädret och städa bland mina saker, lägger in nytt spån/torvmix, mockar hage brukar jag göra nån dag i veckan oxå, typ en skotkärra. Och lite andra småsaker :P

Längtar såååå!

Äntligen, på fredag åker vi till Romme ;D Längtar typ hjäl mig :O Dock så åker bussen från musikens hus kl 7 på morgonen, så det blir allt en rejält tidig morgon måste jag säga. Blir väl till att gå upp runt 5 :/ Men det är de värt :)
Efter jag varit hos tandläkaren idag så åkte jag till stallet och red faktiskt först för det höll på bli mörkt. Red en kortis på en annan äng idag med :) 10 min trav och 15 min skritt, sen blev det mörkt så vi gick in! Medans Ideal stog i gången och åt sitt EM hö mockade jag och fixade maten.
Grävlingen Ideal får stå för bilden i detta inlägg ;) 
image description

Jag överlevde! ;D

Som sagt, jag överlevde att ta den där lilla bedövningen :) Stolt! Men det var fan inte kul.. var där lite över en timme. Och måste erkänna att jag var riktigt riktigt skakis och väldigt rädd. Låg typ och hyperventilerade :S Men men, jag dog inte av lite bedövning :) 
När bedövningen väl släppt hade jag JÄTTE ont runt den tanden dom borrade, vilket jag fortfarande har. Men det är bättre för jag har tryckt i mig Alvedon :) Kan dock inte tugga på den sidan som dom borrade på :/ Men hoppas på att det är bättre imorgon!

Vill inte, vill inte, VILL INTEEE!

Rubriken säger allt.. Jag vill inte till tandläkaren kl 3.. Dom ska borra om ett gammalt hål som dom en gång i tiden lagade fel?! Vafan liksom..?? Jag är ju sån mes när det gäller sånna saker, och framför allt sprutor........ Måste ju bedöva eftersom dom ska borra! Och jag är ju som sagt LIVRÄDD för sprutor...

Var där för en månad sen oxå, då försökte dom bedöva, men jag klarade det inte. Så vi bokade en ny tid, och jag är rädd jag inte kommer våga idag heller :S jag är sån mes jag vet! Men alla är rädd för nått, vissa är rädd för spindlar och vissa är rädd för hundar. Jag är rädd för sprutor. Kul liv!!!


10 saker ni inte visste om mig!

  1. Älskar att åka cross! Har en 125cc Yamaha nu. Fast den funkar inte för tillfället :( hoppas på att kunna fixa den till sommaren komer ;D
  2. Jag satt inne i två veckor utan att gå ut bara för att spela WOW. HAHA
  3. Jag är den enda tjej i min klass. (det vet dock vissa reda, men för er som inte vet :D)
  4. Jag hatar rap och hiphop!!!!!!!!!!!!!!
  5. På våran hästgård vi hade förut hade vi 24 fullvuxna katter..(som gick att räkna till, kan varit fler XD) hehe..
  6. När jag var yngre ville jag vara kille :P
  7. Har varit tillsammans med min kille snart 2,5 år. (det vet nog vissa oxå :P)
  8. Vi har haft 11 hästar under min livstid. 3 hästar var mina, en shettis och en B ponny när jag var liten. Sen fick jag Ideal. Innan jag fick Ideal hade jag även 3 ponnysar på foder (inte samtidigt såklart) en shettis när jag var väldigt liten, sen en C ponny som jag red in, och sen en D ponny.
  9. Jag tävlade stor häst första gången när jag var 8 år.
  10. jag är beroende av att stretcha varje dag! 
    Mitt mål med att stretcha är att kuna göra som på bilden till höger, det är SÅÅÅ coolt! 
    Men det lär väl aldrig hända skulle jag gissa på :P Kanske kanske med många års träning men lär endå bli svårt om jag känner mig själv rätt! :P Men endå, det skulle vara så jävla coolt ;D 


Dagens outfit

Idag tog jag en kortistur på åkern med Ideal, bara skrit och 10 min trav typ :) Skit busig var han! Körde huvet mellan benen när jag försökte få han på tygeln och sköt rygg samtidigt :P Inte kan man tro han är 19 år heller :P kul i alla fall att han fortfarande tycker det är kul att bli riden :)
När jag kom tillbaka till stallet tog jag in alla dom andra hästarna och gav dom mat, mockade till Ideal och fixade hans mat :) Nu sitter jag här o bloggar å käkar :)
Detta hade vi på oss under dagens ridpass ;)
För er som undrar varför jag har padden under schabraketså är det för att han fått skav av schabraket längst bak på ryggen.

Lekt lite i Photoshop :D



Vad har hänt?

Jaa, vad har hänt med mig? För ett litet tag sen ville jag inte blogga als, men nu, är jag som kåt på att uppdatera bloggen stup i kvarten :P Har maaaaaassa tidsinställda inlägg som bara väntar på att komma upp här på bloggen ;) Känns inte som att jag borde lägga upp typ 8 inlägg per dag haha!

Torsten & Top Cats!

Jaa.. vad säger man om de? Det fanns bara EN låt från andra chansen som var bra, så går det inte vidare !? vad e detta!! :( Det var ju såklart Timotej! Deras låt var AS bra tycker jag, men tydligen tyckte inte svenska folket det. Jaja det är som de är :)
Torsten tycker jag var så värd att gå vidare, även om han inte hade direkt bra låt, enligt mig då. Men känns endå som att han var värd de, med tanke på hur mycket skit han egentligen fått under sin karrier (stavning?) I alla fall jävligt glad att den där jävla bananen inte gick vidare :P Usch är mitt endå ord åt honom!
Juste hahah!!! Kom på att min lossas pappa jobbar ju som ordningsvakt på krogar och då när den där bananen uppträdde drog han ner brallorna typ 1 meter från Patrik. Haha snacka om att han inte var glad över de. :P
Inte mycket att säga om Top Cats, förutom att jag tycker Timotej var bättre, och att dom hade en as cool bassist som STOG PÅ sin basfiol och spelade. WTF? Haha

Kvälls mys!

Idag har mamma och Patrik varit med och hälsat på Ideal :) mamma brukar komma ut ett par gånger i månaden typ. För er som inte vet så är det mamma som haft Ideal sen han var 3 år. (nu är han 19) mamma och jag delade på honom från han var typ 10, och när han va typ 13 tog jag över honom helt. Fast han bodde med mamma under tiden han var sjuk.

Det är en lång historia allt, men det får jag ta i ett annat inlägg nån gång om det är nån som vill veta ;)

Nu har vi i alla fall just ätit mat, hemma gjorda hamburgare, såååå gott :) Sitter nu här och väntar på att andra chansen ska börja, ska oxå äta lite pannacotta till de ;D


Någon behöver tvättas..

Såhär blir det när man kör på lerig grusväg varje dag till stallet :) Säger för mig själv typ varje dag när jag är på väg från stallet *Faan... idag MÅSTE jag tvätta bilen när jag kommer hem!!!!* Tror ni jag gör de då? Eeh Nej..! Måste ta mig i kragen och faktiskt göra det nån dag! Framförallt nu när det varit så fint väder ett par dagar :D

Älska Photoshop


Så går det till här i stallet

Tänkte jag ska berätta lite om hur vårat stall funkar med, fodringar, ut/insläpp, tider och så vidare :P
Maria Hall då, som äger stallet har 5 boxar i stallet. Två hästar har hon själv och tre boxar hyr hon ut, en av dom hyr då jag alltså :) En av dom andra tjejerna i stallet är Amanda, och hon har en häst som heter Wille och är 21 år. Och den andra tjejen, Petra hon har en häst som heter Adam och han är 19 tror jag :O Vi är alla ett riktigt trevlig gäng, ALDRIG nått bråk eller tjaft!! Superskönt det faktiskt!! :)
Maria fixar alla fodringar och ut/insläpp, ALLA dagar i veckan vilket är SUPER!
Dom går ut ungefär 7.30 och på vintern går dom in kl 3 och på sommaren kl 5.
Dom får även hö 7 gånger per dag på vintern! Och på sommaren äter dom andra hästarna bara hö vid insläpp och kväll, men Ideal får mat även morgon och lunch eftersom han inte kan äta gräs!
Fodringstider vinter:
  • Morgon hö + kraft ca 06.45 (I boxen)
  • Mellis hö ca 09.00 (ute)
  • Lunch hö ca 12.00 (ute)
  • Intags hö + kraft 15.00 (I boxen)
  • Mellis hö ca 18.00 (I boxen)
  • Kvälls hö + kraft 21.00 (I boxen)
Fodringstider sommar:
  • Kraft + lite hö ca 06.45 (i boxen) (Alla hästar)
  • Morgon hö (bara Ideal) ca 07.30 när alla hästar går ut.
  • Lunch hö 12.00 (ute, bara Ideal)
  • Intagsmat hö + kraft 17.00 (I boxen, alla hästar)
  • Kvälls hö + kraft 21.00 (I boxen, alla hästar)
Strö och så finns i stallet så det får man köpa av Maria, det är Torvmix som vi använder. Jag köper själv kutter spån från en såg i Alunda och blandar ut med eftersom det blir svindyrt att köpa bara Torvmix eftersom dom kostar 90 kr st, och jag använder 4 - 5 i månaden om jag inte blandar ut :O
Bild på stallgången

Lillen dåå

Stackars Ideal blev lite uppjagad i stallet närjag stog och borstade honom, Marias hund satt utanför och skällde :P Jätte läskigt verkligen :P Han hatar faktiskt hundar och alla sorters smådjur, han gjorde utfall mot smådjur när han var lite yngre. Bland annat har han gjort utfall mot en get, en grävling, hundar och katter. Nu på senare år har jag bara sett honom göra det två gånger. När grannens hund råkade komma för nära, då hoppade han efter honom och typ bet efter honom. Och den andra gången var när jag och en tjej var ute och red och hon hade sin hur med, då sprang hunden framför Ideal och då slog han med frambenen och typ hoppade efter hunden. 

Vet inte riktgt varför han inte gillar smådjur.. men så är det! Föresten så gillar han itne barn heller. När jag var liten (typ 8) så hatade han mig med, jag kunde knappt gå in i hans box utan att han la öronen bak och vände rumpan till.. (det var mamma som hade honom innan jag) Men nu på senare år så har han lugnatner sig, barn bryr han sig inte längre om och smådjur går an.. bara dom inte kommer FÖR nära :)

Revenge

Någon mer än jag som kollar på den nya serien Revenge?
Jag brukar i alla fall kolla på varje avsnitt! Riktigt bra serie. Riktig drama där alltså ;) Det är en sån där serie som man bara inte kan sluta kolla på, inte jag i alla fall.. Och jag blir lika sur varje gång det är slut för det slutar alltid när det är som mest spänning, så måste man vänta en vecka på nästa avsnitt ?! AAAHH!

Underbart väder!

Idag tog vi oss en liten skritt tur ut i skoge, så otroligt skönt väder! Red i bara tjocktröja och tyckte inte att det var ett dugg kallt ;D Ååh har längtat så till att det ska bli vart, och äntligen börjar det komma värme! Till och med Ideal slapp ha täcke på sig under skritt turen idag :) Och har bytt nu till ett mycke tynre utetäcke :)
Ideal var riktigt busig idag! Han brukar alltid gå hur lugnt och fint som helst. Men idag, direkt när ja satt upp så var han helt stissig, typ halvtaktade och var verkligen på helspänn! Fast efter at vi kommit en bit så lugnade han ner sig. Men han tyckt efortfarande att det var superkul, måste vara det fina vädret haha ;)

Det var på tiden!

Håller just nu på med att rensa mitt 16GB USB minne från skit.. Har tänkt att jag ska använda det till att förvara alla mina nytagna bilder, eftersom jag använder Alex dator och har brukar ha en viss fårmåga att ta bort mina saker.. Och det är ju inte så kul att förlora massa fina bilder på Ideal som jag vill spara :O 

Vet att 16GB inte är så mycket egentligen, men har inte råd med att köpa en hårddisk just nu med tanke på att jag inte har nått jobb nu och dom är ju svindyra just nu med :S Så det får duga med ett USB minne så länge tills det blir fullt :) 


War Horse

Igår kväll kollade jag på War horse. Det är nog bästa filmen jag någonsin sett! Sjukt jäkla bra film! Finns likson inte riktigt ord som förklarar hur bra den filmen var! Den var så hemsk, sorjlig (stavning? för dom som inte et så har jag stavningssvårigheter och dysleksi, stvnig? haha) och bara väldigt jobbigt att titta på faktiskt.. Satt och grät typ 50% av hela filmen, som asgt det var väldigt svårt att inte gråta.

Men som jag sa, det går inte att förklara filmen.. Man måste se den själv för att förstå! Men jag varnar er som är känsliga: Var förberädd på att gråta!




RSS 2.0