Att åka buss är pain

Åkte bil till skolan och tog bussen till stan för att åka till tandläkaren. (eftersom det är för dyrt att parkera i stan) och jag inser verkligen hur drygt det är att åka buss! Är så himla van att åka bil bu ju :O Tror inte jag åkt buss på över en månad! Man blir så bortskämd med att åka bil. Kan åka när man vill, vart man vill, behöver inte passa tider och det tar inte 2 timmar till skolan med bil vilket det gör med buss.. Tar mig 30 min att åka bil :)

Just nu sitter jag bakom nån tant som luktar skit och massa fjortisar som skriver. FUCK BUSS!

Säger bara en sak, skaffa körkort, det är de bästa jag gjort i hela mitt liv :)


5 saker ni inte visste om mig

1. Jag är fullständigt livrädd för sprutor! Det är så illa att jag totalvägrar och går därifrån.. Måste typ få lugnande tablett för att våga..

2. Jag red typ 4 hästar om dagen när jag var liten.

3. Jag är as bra på att göra volter på studsmatta :D

4. Jag hatar att shoppa..

5. Jag är beroende av att köpa nya skor haha!


Är han inte vacker !?

Han är verkligen världens vackraste häst helt enkelt. Enligt mig :)

Min efftermiddag

Just nu har jag lektion, ellära. Om ett tag ska jag ha marknadsföring, slutar inte förän halv fem :( Men efter det så bär det av mot stallet :D ska släppa av en kompis på vägen oxå. Funderar även på att springa in på Willys och köpa nån drick joggy och lite gottis till Ideal :)

Väl i stallet ska jag faktiskt ta en lång promenad med Ideal, jag känner verkligen för att motionera av nån lustig anledning haha ;D Inte likt mig, men har väl fått nått ryck :P

Aja bu ska jag försöka lyssna på genomgång av elsystem, så hörs ikväll!


Kvällsmys

Sen jag kom från stallet har jag typ inte gjort nått annat än att sitta vid datorn ;D eller jo jag tog faktiskt oxå en promenad på ca 40 min, det var RIKTIGT skönt faktiskt. Tror jag ska göra det oftare :)

Nu ligger jag, älskling och katten i sängen och ska sova, fast katten åker ut nu annars kommer han börja trampa på mig mitt i natten tills jag vaknar och släpper ut honom haha!

Natti :)


Tråkigt

1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
Typ.. sprang runt hemma i stallet och gjorde allt för att rida så många hästar per dag och vägrade gå i skolan ;D haha 
2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
Kämpade mig igenom den kalla vintern utan körkort.. jobbigt! Framförallt läskigt att gå till och från bussen i mörkret :O Jag är värsta mörkrädd :S
3) FEM SNACKS DU GILLAR?
1. Ostbågar
2. Chips och dipp
3. Choklad ;D
4. Nån godissort från Lidel :
5.Ben & Jerrys glass
4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL:
1.Komer inte på nån sådär på rak arm.. Men dom flesta som spelar ofta på The Bandit Rock :D
5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MÅNGMILJONÄR:
1. Köpa lyxbil!!!!!!
2. Köpa något fint till Ideal :)
3. Byta ut heeeela min garderob..
4. Spara pengar inför framtiden :)
5. Och ge lite pengar till mamma såklart :)
6) FEM DÅLIGA VANOR:
1. Äter för mycket godis..:(
2. Äter onyttig mat.
3. Måste fixa håret vart jag än går..
4. Överdrivet rädd för att köra i diket på vintern ? XD haha
5. Sjukt mörkrädd..
7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:
1. Rida!
2. Köra bil!
3. Umgås med Ideal.
4. Vara i Enköping!
5. Åka skidor (utför)
8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA:
1. Klänning!
2. För höga klackskor.
3. Överdrivet färgglada kläder.
4. Jens. (HATAR byxor som man inte kan röra sig i..)
5. Keps.
9) FEM FAVORITLEKSAKER:
1. Datorn.
2. iPhonen.
3. Katten.
4. Hästen!
5. PS3!

Svar på kommentar!

Stina Hermansson om Romme:
Maten smakar skit den du får för 40 kr. Råder dig att ta med en extra peng till de lite godare eller så ta med matlåda :)
Svar: Aaw.. :( Tråkigt då! Men Sanda ska ju med dit och hon köpte mat där så ville inte sitta själv och äta haha :O men ska väl ta med nått litet att äta utöver de oxå, ifall det inte är ätbart :) Synd att du inte följer med stina :(

Romme

Den 9 mars ska vi till Romme med skolan! Ska bli superkul!! ;D
Det är för vissa inte alla i skolan som ska åka, men man får åka med om man vill. Så ag och Sandra ska i alla fall åka, vet faktiskt ingen annan som jag känner som ska åka :( Tråkigt, men jag har i alla fann Sandra ;D
Tycker faktiskt att det var ganska bra att skolan endå bjuder på bussresan så får man fixa mat, liftkort och skidor själv. Men maten kostade 50 kr och liftkort 140, så det blir billigt i alla fall eftersom jag har egna skidor :)


Ska verkligen bli superkul att ÄNTLIGEN få komma iväg till en riktigt backe istället för att åka i dom här mini backarna hemma.. haha. Men det blir i alla fall första gången som jag åker i en "riktigt" backe. hoppas jag kommer klara de :O Får börja i barnbqacken hehe ;D Men jag känner mig ganska duktigt endå (för att ha åkt minibacke typ 3 gånger i hela mitt liv) Så det komemr nog att gå bra :)

Bild på Romme lånad från google


Såå less!!

Är nu tillbaka i skolan efter att ha varit på praktik i två veckor följt av en vecka lov ;D Måste säga att skolan får mig att känna mig som en vandrande död.. Typ så känner jag för skolan just nu, verkligen värdelöst!!!! Och det känns ju inte direkt bättre att veta att det finns många ämnen som jag måste jobba upp innan studenten och det är bara ca 3 månade kvar?? Hjälp!!

Nu har jag i alla fall bara en lektion kvar (LAN B) Data kurs, för er som inte vet vad LAN B är ;) Sen ska jag i alla fall vidare till stallet och ta han om min lilla plutt :)

Tv katt

Sixtern verkar oxå gilla världscupen i häst hoppning ;D


Utflykt

Det var så himla fint väder idag så vi tog en tripp till Bresse (ett bad ställe i Enköping) riktigt mysigt var det att gå omkring där på isen :)


Kul väder

Hatar verkligen när det är 0 grader ute och typ regnar eller e blötsnö, för då blir de fan livsfarligt ute på vägarna.. Varför ska de ens behöva va vinter? Bara halt och jävligt att köra bil, usch! Längtar verkligen till vår och sommar när man slipper oroa sig över att ska va halt när man ska iväg nån stans!

Nu ska i alla fall jag och älskling till stallet och fixa till Ideal, sen ska vi mot Enköping!


Secretariat

Nyss kollat klart på häst filmen Secretariat, skit bra film är det faktiskt. Var bara tvungen at tkolla på dennär jag såg att den gick idag, var faktiskt rätt länge sen jag såg den nu :) Men den handlar i korthet om en galopphäst som man får följa på tävlingsbanorna och om hans ägare. Självklart är det ju massa drama runt omkring ;)
Jag har faktiskt alltid tyck om galopp, redan när jag var liten var det typ de enda jag ville göra, galoppera. Hehe. Men nu håller jag ju såklart på med dressyr och det är ju det bästa! Men om jag inte skulle göra det så är det nog galopp jag skulle vilja göra! älskar att bara sväva fram med den otroliga farten och med all kraft. Det är livet.
Bilderna är lånade från google


Har hört att ett galopp språng när dom springer som fortast ska ligga på ca 9 meter.. undrar om de stämmer, nån som vet?


VAFAAAN

Hmm.. Ni kanske fattar vad jag menar när ni ser inlägget under.. Skulle stå blogg . se men den skriver automatiskt in nått annat skit, ÅÅÅH!!


Så förbannad!

Åh guuud vad jag HATAR http://blogg.se">blogg.se appen! Funkar fan ALDRIG!

Bara så ni vet...


Hemkommen

Har tillbringat kvällen åt att rensa min garderob.. Det behövdes verkligen! Men nu är det allt ordning och reda där inne :)

Har oxå hunnit med att åka från Enköping till stallet och fixats allt i stallet. Usch vad alla hagar är isiga, inte så roligt :/ men får hoppas på att det smälter bort fort så vi kan få vååååår! ;D pallar verkligen inte is och halkiga vägar.. Hatar verkligen att köra bil på vintern!! Blää

Och kom på nu när jag skrev om bilar.. HÖLL NÄSTAN PÅ ATT BLI PÅKÖRD av en jävla idiot idag som körde ut RAK framför mig, på en sån där påfart. Han drog verkligen rakt över spärrlinjen. Så jag fick ju typ tvärnita och gira åt sidan annars hade de nog smällt.. Och gissa vad, killen satt med mobilen i högsta hugg. Snacka om att jag hatar folk som typ smsar när dom kör?? FARLIGT!

Min ny städade garderob!


Spelat PS3 heeeela dagen :D

Har inte mycket att säga om dagen.. har suttit och spelat Golf heeela dagen! Skulle egnetligen åkt till stallet, men det blev inte så eftersom det var blixthalka på vägarna och 55an avstäng under en tid :S Så snälla Maria fixade åt Ideal idag :) Men imorgon blire stallet! Ska vara med på "torsdagsträningen" som vi kalalr det. Jag ska låna en av Marias hästar Coriander. För er som inte vet vad torsdagsträningen är så är det en gemensam träning för alla oss som har häst i stallet och Maris tränar oss då tillsammans gratis :) Riktigt trevligt att rida alla tillsammans!
Just nu sitter jag och leker i Photoshop med min ritplatta! riktigt kul faktiskt för man kan få as coola egenritade bilder :) Fast man får så jääävla ont i handen efter en stund.. Känns typ som skrivkramp, fast värre :S
Denna ritplatta är det jag använder mig av!
Bilden är lånad från google

Coolaste killen

Fick en lite cool bild på Sixtern ;D
å en till

Tripp till huvudstaden!

Idag var vi på möte på Arlanda, eller mamma och Patrik var på möte. Jag följde bara med och träffade dom som ska anställa mig till sommaren :) Åt oxå lite lunch på Arlanda innan vi åkte in till the city!

Nu sitter vi här och spelar Fia med knuff och Yatsy! Kul ;) blir förmodligen lite golf på Ps3 sen oxå!


Saknar Danmarks-resan..

Byggnader gjorde på sand.
byggnade gjorda på sand.
Ett bad ställe där vågorna går ihop mitt i havet, AS COOLT!Syns dock AS dåligt på bild så lägger inte ens upp nån bild på de :/
Samma badställe
Här var det liiiite för mycket vågor för att bada..
Min fot i den otroligt mjuka sanden ;D

Hö problem..

Tänk att alla bönder alltid ska få slut på Hö mot våren.. Suck! Bonden jag köper av har bara en annan sorts Hö kvar som Ideal inte kan äta eftersom han får fång av de.. Och alla säger att typ alla bönder kommer snart få slut på Hö :S men har ringt en bonde idag som har rätt sorts Hö och han kan förmodligen lägga undan Hö som jag får köpa enda
Fram till sommaren. Vill ju som sagt inte hålla på byta Hö för ofta med tanke på att han så lätt får fång. Så jag hoppas verkligen att de här hört som jag förmodligen ska hämta av i vecka kommet att funka!!


Helluuu

Idag vaknade jag kl 12, hjälp?! Det måste varit typ ett halvår, eller mer, sen jag sov så länge. Pinsamt. Jag som hade tänkt gå upp typ senast 10 och fixa mig och åka iväg till stallet. Men var inte i stallet förän typ halv 3 :S jaja!

Väl i stallet mockade jag, fixade mat och tog en promenad med Ideal. Gissa om han grävde på samma ställe idag igen? Japp, de kan jag säga att han gjorde.. Måste va nått med det där stället haha.

När jag kom hem tog jag en helrensning på mina kläder som jag ALDRIG använder, slängde typ 3 "matpåsar" med klädet :O men nu slipper jag i alla fall massa skit som bara ligger och tar plats :) (för plats är det ju rätt ont om när man bor två i ett mini rum..)

Men nu ligger jag här och kan veeerkligen inte sova! Men man får skylla sig själv när man sovit till kl 12!

Hej, jag är grävling :)


Lite nytt

Som ni ser så har jag bytt header, det är inte nya bilder eller så. Men jag gjorde en ny header bara för jag tycker det är tråkigt att ha samma bild för länge, och dom här bilderna var dom bästa jag hade just nu (lånade från min facebook haha) Men jag är ju just nu i Enköping och har alla mina bilder hemma i Vattholma.
Sitter här vid datorn just nu då och väntar på att mamma ska sluta titta på Whitney Houstons live begravning.. helt värdelöst om ni frågar mig. Självklart bryr jag mig väl om att hon har dött, men vem fan har lust att sitta 3 timmar och kolla på nån baptist prälle som snackar.. Och massor som sjunger gospel !? Nej tack!
Snart är det i alla fall melodifestivalen och det ska vi titta på :) Man kan ju hoppas på att det är nån som lyckas, haha! Sen efter det så börjar ju filmen The Bodyguard, som Whitney Houston är med i, har faktiskt inte sett den!! :O Så mamma har lyckats få mig att titta på den ikväll då :)

Alla hjärtans dag present

Har helt glömt bort att berätta att jag fick en liten väska i alla hjärtans dag present av mamma ;D inte så stor men exakt vad jag behövde med tanke på att den jag har har katterna hemma förstört, behöver inte gå in på HUR dom lyckats med det haha!! Men dom som brukningen mig bra vet nog ;)


Hej, jag gör allt för mat!

Tog lite bilder på min lilla söta Ideal idag när vi var på promenad :)
Killen passade på att gräva lite på vägen, haha

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2370190/images/2012/pic_189902898.jpg" class="image">


Besec's produktblad

Som ni vet så har jag ju tillbringat lite tid åt att göra ett produktblad, har nu blivit färdig med framsidan. Eller ska sätta in en bild oxå på det tomma utrymmet, men dom har inte kommit på vilken bild än så..
Mamma och Patrik har svårt att bestämma sig om vilken av dessa bilder som passar bäst, vet faktiskt inte själv heller vad jag tycker, men tror att det är bild 2 faktiskt, den med loggan uppe i höger hörn.
Vad tycker ni? :)


God morgon!

Sitter här vid datorn och mår dåligt, typ :S Känner mig nästan sämre idag än vad jag gjorde igår, kul liv.. Ska endå försöka pressa mig själv till att åka ut till stallet snart så jag har det gjort. Men i morgon är jag i alla fall hästledig, känns skönt att bara kunna ligga hemma på soffan och göra ingenting när man mår som jag gör!
När jag kommer hem från stallet ska jag oxå försöka fixa lite mer med mamma och Patriks produktblad, satt med det halva natten och det blir riktigt riktigt bra på slutet faktiskt, nöjd ;D
Nu blir det frukost + massa alvedon sen blir det en resa på 12 mil för att komma fram och tillbaka till stallet, jippe!
Anledningen till att det är så lågnt till stallet är ju för att jag är hos morsan på praktik, fast idag blev det ju inte så mycke praktik hehe. Men det e i alla fall typ 12 mil från Enköping till stallet och tillbaka! När jag är hemma hos farsan (vilket jag är när det är skola) så är det bara ca 1 mil hemifrån! Och det ligger mellan hemma och skolan så det e perfect :)

Leker! ;D

Har ju fixat Photoshop till Patriks dator igår, eftersom jag ska hjälpa dom att designa ett produktblad till deras företag. Och det var ju ett tag sen jag höll på med photoshop så man känner sig lite ringrostig, men efter ett tag så börjar gamla skillsen komma tillbaka ;D
Har gjort några random bilder oxå i photoshop som jag tänkte ni skulle få se :) Som sagt, jag är ringrostig så klaga inte på kvallitén haha :D
Denna bild blev jag inte så nöjd med, men var å andra sidan första jag gjorde i photoshop på ca ett halvår.
Denna bild blev jag faktiskt ganska nöjd med, men fortfarande lite småsaker att jobba med ;)


Dålig uppdatering, jag vet!

Det har blivit lite dålig uppdatering dom senaste dagarna, men har verkligen haft fullt upp med massa saker.. Jag är sjuk som fan, Älskling har lunginflammation och är jätte dålig och så vidare... Jag känner mig faktiskt riktigt dåligt just nu, hoppas verkligen på att älskling inte har smittit mig och med lunginflammation :S Jag menar, hoppas jag bara har en vanlig förkylning alltså..
Hoppas i alla fall på att jag mår bättre imorgon! :) Andra dagen brukar ju va den värsta säger dom? Det är andra dagen jag är sjuk idag så.

Tack :D

Fick en liten trevlig present av min älskling idag såhär på alla hjärtans dag, älskar dig sötnos!


Förkyld, såklart!

Har nu under kvällen gått och blivit förkyld.. Kul liv!!!!! Nej usch! Typ alla i min omgivning har varit sjuka förutom jag, hade små förhoppningar om att jag kanske skulle slippa en förkylning, men icke! Fan oxå :(
Jaja då vet man i alla fall att det är OKEJ att ligga och spela PS3 (golf) hela dagen imorgon då :D

Hoppas alla haft en trevlig alla hjärtans dag :)

Helt fast!

Patrik köpte ett golf spel när vi var i Västerås i lördags, och kan säga att jag är helt fast i det spelet!!! Kan F*A inte sluta spela.. Satt och spelade det till två inatt och gick upp extra tidigt för att hinna spela det imorse innan praktiken! Haha sååå nördigt, men så bäst spel ;D

Det är till och med så bra att MAMMA spelar de??? Då måste det fan va ett bra spel med tanke på att hon ALDRIG spelar nått.

Mamma och Patrik sitter och nördar det just nu ;) Tror Patrik blir ägd :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2370190/images/2012/pic_189371882.jpg" class="image">


Natt race...

Rubriken säger de mesta till varför jag ligger vaken en måndag kväll kl 01.15 och bloggar...
Katten springer fram och tillbaka över allt.. Kul liv att ha race kl 1 på natten? Sover på dagen och springer på natten, inget ovanligt när man heter Sixtern! Suck!
Vet och att min bloggning vart lite dålig senaste dagarna, men har fullt upp och blogg appen till mobilen vill typ inte funka, och det är sällan jag faktiskt sitter vid en dator nu för tiden!
Aja ska göra ett nytt försök att sova, god natt alla!

Ridövningstips!

Här kommer nu en ny övning för den som är intresserad ;)

Man rider på fyrkantsspåret i skritt eller trav, jag brukar bara göra den i trav. Så varje gång man kommer till långsidorna ska man göra en felvänd öppna. Alltså att rumpan går inåt och halsen pekar ut mot steketet. Fast man ska inte ha så mycket ställning, mer att hästen ska vara rak i kroppen men gå rakt fram i sidled, alltså en felvänd öppna utan ställning. Man kan göra det längs hela långsidan eller lite mindre. Sen när man kommer till hörnen är det jätte viktigt att böja hästen mycket för innerskänkel. Behåll böjningen längs hela kortsidan, gör sedan den felvända öppnan igen.

Självklart ska övningen göras i båda varven! Övningen hjälper hästen att bli lösgjord. Den felvända öppnan gör att hästen sätter under sig yttre bakbenet och blir mer mjuk.


Shoppat igen :D

Eller det är mamma som shoppat till mig, så snällt :) fick en röd, jättesnygg tröja från HM. Hittade samma tröja i Enköping, men där hade dom bara för stora storlekar tyvärr :( Men idag när vi var till Västerås så var jag bara tvungen att springa in på HM och kolla om dom hade rätt storlek där, vilket dom hade ;D lycklig tjej ;D

Och så hittade vi på affären Deichman, och både jag, mamma och Patrik hittade skor som vi älskade. Så mamma bjöd mig på dom oxå :) Fast det var jätte billiga skor som dom hade där inne, mina kostade bara 249 kr :O


Full fart!

Idag har det varit full rulle hela dagen! Jobbade imorse och runt lunch åkte jag till stallet, red, mockade och fixade maten. Sen halv fyra åkte vi och hämtade nytt Hö. Denna leverans så fick vi nytt Hö, eftersom bonden hade slut på det andra. Måste säga att det nya höet inte verkade så jätte bra...det var jätte grått :S fast det luktar jätte gott och bonden sa att det var bra värden på det så antar att det är bra Hö i alla fall då :)

Nu sitter jag och kollar på tv och har inga planer på att göra nått mer ikväll :) hörs!


Ny plats

Haha Sixtern har hittat en ny plats att sova på i huset, i klädkammaren som är så full med saker att man inte ens kan gå innanför dörren.. Där lyckades han krångla sig in å lägga sig på en hylla! Haha så sööt! :)


Nya kläder ;D

Idag var mamma och jag ner på stan här i Enköping och uträttade lite ärenden ;) vi passade oxå på att gå in på HM. Dom brukar faktiskt ha riktigt dåligt med bra kläder på HM i Enköping, men idag hittade jag minsan en jäkla massa kläder där!

Fick med mig två tröjor, en svart och en blå hem, och även ett linne att ha under, eftersom dom var ganska genomskinliga.


Inköpt!

Igår när vi var på Granngården köpte jag ett nytt kraft mått till Ideal, det jag har är som sagt inte så jätte bra ;/
Sen hittade jag oxå en smart grej, man trimmer. vet att det finns sen lång tid tillbaka, men då har dom kostat typ 300 kr. Den här kostade bara 29 kr!! Kanske inte världens bästa kvalité, men man får ju vad man betalar för!

Förut har jag alltid klippt manen rak så kort som jag vill ha den den så klipper jag upp manen, alltså att jag klipper rakt upp mot taket, då ser det faktiskt ut som att den är ryckt. Men tänkte nu kan jag ju använda denna trimmer istället :) antar ju att det kommer se ut som att manen är ryckt.


"kärt barn har många namn"

Tänkte berätta för er som är intresserade att jag kan inte hålla mig till ett namn på ett djur.. Har faktiskt alltid varit så? Vet inte riktigt varför, men man tycker väl om dom så mycket att man vill säga allt till dom, och framförallt lätta namn, och konstiga! Sånna ord som rullar lätt på tungan, så att säga haha!

Tänkte jag skulle ta upp lite vad jag kallar mina djur.. Vet inte riktigt om jag kan sätta bokstäver på alla "ljud" jag gör. Men ska göra mitt bästa :)

Katten Pelle: Polly, Poloo, Lylyly, Lololo, fapach, är några av dom vanligaste.
Katten Kaktus: Jan, Pie brain, Fet-jan, tossie, toteborini (rätt svårt att sättabokstäver på..) men det är dom vanliga.
Katten Hampus: Hoons, Nasse, Honas och "liten och rädd"
Katten Sixtern: Six, Sixi (han har ju bara bott hos oss sen lördags så har bara två än så länge haha.
Hästen Ideal: (kan bli många namn, men "kärt barn har ju som sagt många namn) Ass, Assass, Asse, Ades, Snass, Snasse, Nasse, Vaadds, orkar inte räka upp mer haha, men finns många fler till Ideal, kommer bara inte riktigt ihåg alla...

Fler än jag som har typ 10 namn till ett djur??????


Skit grej..

Blogg appen i mobilen vägrar ladda upp bilden jag ville lägga ut i förra inlägget!!! Morrr! Så less på när sånna saker händer. Blir ju så tråkigt om man inte har bilder med :(

Jaja.. Ni får väl överleva utan bild ;)


Chill

Har just kollat klart på 112 på liv och död, faktiskt något som jag brukar titta på så ofta det går! Fråga inte vad som gör att det är så bra med det.. Men kan i alla fall inte låta bli att kolla på det!

I övrigt har det varit jävligt dött idag, har bara jobbat, diskat, tvättat, varit till Granngården och Maxi!



;D

Titta vad jag hittade!
Kom ut från en affär, och så helt plötsligt så låg denna trevliga sak mitt på vägen!
TACK SÅ MYCKET! :)


Just nu

Sitter jag vid datorn ;D Haha nej, men imorse så fick ju Ideal skor, sen åkte jag till Enköping och jobbade lite ;) (har ju praktisk) Fixat lite pappermallar och diverse till mamma och Patriks företag! Blev inte så mycket gjort idag, för vi var oxå och handlade.. Hehe. Men blir mer arbete imorgon.
Har oxå tillbringat eftermiddagen med att leka med Sixtern.. Vi köpte vippor till honom (sån man håller i och sen har den ett snöre med en fjäder längst ner som katterna leker med) Och jag kan säga att katten var GALEN i den, han sprang, gjorde flygande hopp, ramlade, sprang in i mig och det bästa av allt.. Haha, han vart helt anfådd efter vi lekt klart, så jäkla trött blev han, bara låg som en padda på golvet och flåsade ;D
Typ så såg en av vipporna vi köpte ut, det var den han gillade mest :)
bild lånad från google.

Fy mig

När jag tänker efter så skäms jag faktiskt lite eftersom jag nästan aldrig använder min fina fina systemkamera.. Den bara ligger där :| Det är ytterst sällan jag faktiskt tar upp den och fotar.. La ut 10 000 på nått jag använder en gång varannan månad känns rätt ovärt måste jag säga ;/ Men har beslutat mig för att jag nu ska börja använda den oftare! 

Men det hela problemet är nog att jag är för rädd att ta med den när jag åker iväg och gör saker, så rädd att den ska gå sönder haha! För den är ju rätt ömtålig.. Och vem skulle inte va rädd om nått när man slängt ut 10 000 på det??????
Så nån dag denna vecka så ska jag ta med mig kameran till stallet och fota Ideal, alla hästar och lite annat smått i stallet ;)
Någon som vill se nått speciellt??
Min kamera är alltså en Sony A500 (gryyymt bra!!!!)

Heartland - En hästserie

Heartland heter en hästserie som jag följt nästan ända sen den började gå, sjuuuukt bra serie! Kan inte ens minnas när jag började titta på den, så länge sen är det haha :D Men det är ju så att det tar ett tag innan dom kommer ut med nya sessonger ibland så det blir uppehåll på tittandet ibland då.. Sist jag kollade var det sesong 4, men sen dröjde det ett tag innan dom kom ut med sesong 5, så jag glömde bort det helt enkelt.. :( Men nu för nån månad sen så kom jag på mig själv när jag kollade igenom datorns alla filer och hittade Heartland, då var jag tvungen att kolla om den nya sesongen hade kommit ut, vilket den hade :D Så nu har jag oxå kollat alla avsnitt som kommit ut på sesong 5, sjukt bra serie alltså!
Den handlar så alltså om Amy Flemming och hennes familj, Amys mamma dog i en bilolycka när dom försökte rädda en häst (Amys mamma var en sån person som tog hand om hästar för rehabelitering.) Men sen när mamman dog så fick Amy ta över i mammans ställe.
Amy och hennes morfar, lever på en hästgård som morfar har ärvt. Och efter mammans död flyttar oxå Lou (stavning?) (Lou är Amys stora syster) till gården.
Och efterhand dyker deras pappa upp som varit borta under lång tid, så Amy känner knappt honom, men med tiden kommer dom överens.

Och så finns det den där hästen Spartan, som Amy och hennes mamma skulle rädda från en "hemsk gubbe" han är inte sig själv efter livet hos elake gubben och traumat efter olyckan, men Amy kämpar för sitt liv för att lösa problemet med honom.

Det finns oxå denna tjej Ashley, som har ALLT. Som självklart oxå gör ALLT för att göra livet surt för Amy.

Med tiden komemr det oxå en kille till gården som heter Tyler, han ska jobba och bo på heartland. Han är typ nån sån där kille som kommer från ett "hem/fängelse" efter att ha varit med i "gäng" och ställt till med "dumma saker" så där får morfar lite att jobba med, men efter tiden börjar han och Amy umgås mer och mer....
En riktigt bra serie som jag föresår att lla hästälskare borde kolla på, dom som inte redan sett den alltså.. Tror faktiskt många redan sett den.
Random bild lånad från google.

Ridövningstips!

Jag har ett par ridövningar som jag fått från Maria Hall, det är alltså lösgörande ridövningar som jag tycker funkar riktigt bra, i alla fall för mig ;) så jag tänke jag ska dela med mig utav dom! :)
Denna övning kan man göra i både skritt, trav och galopp beroende på hästens kunskaper. Jag brukar börja att göra den i skritt, sen trav och efter en stund galopp.
Man rider på den stora mittvolten i skritt/trav/galopp och varje gång man kommer till den "öppna" delen på volten (alltsådär det inte är staket) så flyttar man hästen ett par steg i sidled ut från volten, så att det blir som en skänkelvikning med mycket böjning på halsen inåt. Och resten av volten ska man se till att ha hästen ställd inåt hela tiden, man kan variera mellan lite stälning och mycket ställning. Det är viktigt att man i denna övning inte böjer hästen med innertydeln, utan att man har hästen på yttertygeln och rundar den för innerskänkeln. Och om man känner att man vill/kan så är det bra att göra en halt lite då och då för att hästen ska aktivera sina bakben, men viktigt då att hästen inte bara "ramlar" in i halten, utan att man verkligen rider hela vägen in i halten.
Denna övning är bra för att få hästen lösgjord, och få bakbenen att hänga med, brukar använda den som uppvärmning.
Kommer upp med flera ridövningar i annat inlägg!

Praktik

Imorgon så början våran praktik, ska ha det i två veckor! Självklart praktiserar jag hos mamma och Patrik på deras företag Besec! Dom håller utbildningar för andra företag i säkerhet :) Så jag ska väl få göra lite allt möjligt.. vet inte riktigt vad än faktiskt, mamma vill att jag ska ringa och sälja utbildningar till företag.. Men det tror jag inte att jag varken klarar av eller vågar.. dessutom är jag SÅÅÅ less på att sitta å ringa runt till folk med tanke på mitt EX jobb som vi inte ska gå in på....!! 

Fast imorgon kommer jag inte att vara där på praktik, kommer vara där ca 3-4 dagar i veckan, det är som sagt ganska jobbigt (framförallt dyrt) att pendla fram och tillbaka till stallet från Enköping varje dag så dom dagar jag är på praktik kommer Victoria att ta hand om Ideal :) Skulle som sagt annars kosta väldigt mycket pengar att sitta och köra fram och tillbaka varje dag, det är endå ca 6 mil mellan stallet och Enköping.. Så det blir typ 12 mil bara för att komma fram och tillbaka till stallet.. suck! 
Bilden lånad från besecs hemsida! www.besec.se

Bildbomb Sixtern


Duktig kisse

Sixtern är helt otroligt duktig!!!! Igår när han kom hem till oss så tog han ett varv runt och kollade sig runt, men efter bara 5 min hittade han toan och satte sig å bajsa.. Haha. Sen gick han och lekte med en skinnmus, och låg med oss i soffan. Det var som om han verkligen Inte brydde sig om att allt var nytt! Cool katt ;)

Efter en stund behövde jag springa ut till bilen och hämta en sak, enligt mamma och Patrik hade han satt sig vid dörren och jamat när jag gick ut ;D fatta gullig katt! ;D och så hade han väckt mamma imorse genom att hoppa upp och börja trampa på hennes mage :D


Min dag

Har nyss vaknat, ligger som sagt fortfarande kvar i sängen men planen är väl att gå upp snart haha. Vi ska åka iväg och köpa en sån där klätterställning till Sixtern! Sen mot eftermiddagen bär det av hem mot Uppsala och självklart till stallet!

Förmodligen så får det bli en skritt tur ut. Men imorgon tänkte jag han ska få sig ett ordentligt dressyrpass på banan.
(ska oxå passa på att prova filten som jag sydde, har faktiskt inte hunnit höra det än :O)


Hämtat katt! ;D

Nu sitter vi i bilen på väg tillbaka Enköping med vår nya kisse :D sjukt söt han är!!! Helt cool lugn oxå, ligger och halvsover i reseburen haha.

Han är 1,5 år hane, han heter Sixtern och är brittiskkorthår.


Saknar sommaren!

Gud vad jag saknar sommaren, hoppas verkligen att den kommer snart!!! Orkar inte med att man knappt kan rida på grund av kylan, fryser gör man så fort man går utanför dörren, måste ha en jävla massa klumpiga kläder, det är halt på vägarna och man är rädd att åka i diket så fort man sätter sig framför ratten, eller nja inte alltid men det är endå inte kul att köra bil när det är så halt och jävligt! Drar mycket bensin gör den oxå nu när det är kallt.. Men hur vädren än är så klagar man, när det är vinter är det för kallt och när det är sommar är de för varmt haha, aldrig blir man nöjd :P jaja, nog om det!

Imorgon ska jag till stallet innan jag äter till skolan för att fixa! Ska oxå prova filten som jag sydde idag :) hoppas den sitter bra för jag blev ganska nöjd med den, den är inte snygg, men den kommer nog fylla sin funktion mer än väl :) sen då blir det skolan och vid halv två när jag slutar så bär det av till Enköping dåå, sova tidigt eftersom vi åker 06.00 lördag morgon för att hämta katten ;D

En bild från tidig höst, saknar värmen och dom fina ridturerna på stubben i solnedgången!!!!!


Skönt att vara ledig ;D

Har ju varit ledig nu i två dagar, AS skönt!! ;D Men imorgon är det skola igen.. Bara en dag som tur är :) Sen nästa vecka och två veckor framåt är det praktik, och direkt efter det är det 1 vecka lov, yeey :D Så det är endå skönt, ska inte klaga på något :)
Men just nu sitter jag i alla fall hos mamma i Enköping, ska bara käka lite korvstroganof från igår sen så bär det av mot stallet och sen hem till Vargdansen, hoppas på att snöovädret som skulle komma på EM inte hinner till Enköping innan man åker, inte så kul att köra bil i snöoväder :/

Det bästa!!!

Som sagt älskar denna glass! Finns faktiskt ingen godare tycker jag :) och just denna smak!

Nån som har en annan favoritglass? ;D


Ikea köpen


Fix!

Vi var oxå på Ikea idag! Jag passade självklart på att köpa lite småsaker, köpte bland annat en filt som jag ska sy till så man kan lägga den på sina ben när man rider ut! Även om man har långkallingar så fryser man ju ihjäl om benen när man rider, och jag HATAR att rida med termoballor!!!! Så därför tänkte jag va lite smart och designa en filt som sitter bra runt höfterna och ligger ner över benen!

Köpte oxå en liten låda att lägga lite småsaker i, kostade ju bara 12 kr ;D


Handlat kattsaker ;D

Idag har mamma, Patrik och jag varit och handlat lite kattsaker eftersom vi ska hämta en Bruttisk korthår på lördag, Sixtern heter han :) han är 1,5 år och egentligen utställningskatt. Men vi ska ju bara ha honom som husdjur eller vad man ska säga haha!

Vi har i alla fall köpt en resebur, (eftersom vi ska hämta han från Göteborg) en bajslåda, matskålar, borste, kattleksaker och en ullpläd!
Vi ska köpa en klätterställning på fredag :)


RSS 2.0