Gårdagens ridpass

Började med att skritta fram på ridbanan ca 10 min. När jag kände mig klar med framskrittningen började jag trava, helt kravlöst. Ville bara att han skulle komma igång med kroppen innan jag började jobba honom. Efter några minuter kortade jag tyglarna och jobba honom i ganska låg form med mycket böja och ställa. Han kändes redan från början ganska mjuk så jag behövde inte direkt kämpa för att få honom att gå i en ärlig form. Blir riktigt glad att han endå känns så mjuk i kroppen efter att inte gått på ridbanan på länge!

När jag kände att han var tillräckligtmjuk tog jag lite galopp, för han brukar "släppa loss" ännu mer i kroppen efter lite galopp. Han kändes sådär i galoppen, men det är helt lugnt för han har inte galopperat så mycket senaste tiden. Men det kämmer nog bli bättre när han gått på banan ett par gånger! Vi jobbade i alla fall lite med galoppombyten och i ena varvet kändes det riktigt bra, men åt andra hållet gick det inte riktigt lika bra, men godkänt i alla fall ;)

Sen tog jag lite trav, verkligen jobbade honom nu, och han kändes jättefin! :) (eller definera fin.. han kändes jättefin för att inte jobbat ordentligt på länge) Vi jobbade med lite öppnor och att han skulle vara framme för skänkeln och inte hänga sig fast i handen, vilket gick bra! :) När vi var nöjda tog vi en skrittur ut, ca 20min för han hade jobbat ganska hårt, och behövde en rejäl avskrittning.  

Detta var sam sagt ridpasset Maria filmade. Måste erkänna att det kändes bättre än vad det såg ut så är lite missnöjd med filmen måste jag säga!


Kommentarer
Postat av: Stina Hermansson

Kul! :)

2012-03-22 @ 15:47:37
URL: http://stinahermansson.wordpress.com
Postat av: Marika

Kul att du varit inne på min blogg :)

Tyvärr har jag inte så vackra miljöer hemma utan bilden är från då jag bodde i norge!

2012-03-22 @ 17:13:43
URL: http://bustinomedflera.blogg.se/
Postat av: Carolina - Beridare på stall Assla

Kul att det kändes bra! :)

2012-03-22 @ 18:03:06
URL: http://asslatjejerna.se
Postat av: Fia

Hej! På FB så lottar Stuteri MW ut en ridlägervecka, värd 4500kr. 777st behöver gå med innan dom kan lotta ut en lycklig vinnare! Här kommer en länk till sidan :)

http://www.facebook.com/pages/Stuteri-MW/112332952166564



www.stuterimw.com

2012-03-22 @ 20:51:19
URL: http://fimilia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0