Hur Ideal är att rida

Ideal är en ganska komplicerad häst att rida på. man måste ha lite knep för att ¨få honom att gå bra. Och alla dom vanliga knepen som man brukar använda funkar inte på honom. Utan det gäller att komma på sina egna knep eftersom att han kan verkligen allt för att komma undan framförallt när man rider dressyr.

När man börjar att rida honom är det viktigt att inte pressa honom i början på ett ridpass, för då blir han väldigt spänd. Och man får ALDRIG bli sur på honom för då blir han jätte rädd och allt går bara ännu sämre. normalt är han en häst som blir väldigt stark och tappar baknenen efter sig. Men då är det viktigt att man rider honom fram och upp som jag brukar säga. upp med nacken, in med bakbenen och framåt.

Han gör aldrig någa dumheter så som att sluta svara på skänkeln eller vägrar att göra något man ber om, utan han gör allt, MEN.. Han gör det bara halvdant om man själv inte är väldigt noga och bestämd. som jag sa om att inte pressa honom i början, det gäller som sagt bara början av ridpasset tills han kommit igång. Sen kan man pressa honom ganska mycket bara man gör det på rätt sätt. han är stark, men man måste vara stark tillbaka men så fort man får minsta eftergift av honom så ska han få mycket eftergift tillbaka. Det är så man rider honom, är han stark, var stark tillbaka. Men när han ger efter lite, ge själv efter MYCKET. till slut så kommer han gå jättefint med hög nacke, fin handkänsla och mycket fin takt. Men det tar tid att komma dit.

När han väl är 100% igång och avslappnad så är han en gummiboll, man kan iprincip sitta och glida runt för allt går så lätt. Det är alltså en underbar känsla <3


(Gammal bild)

Kommentarer
Postat av: Agnes - Hästfantast

Sv: De finns i dressyrmodell också, bara det att alla produktbilder verkar vara på allroundmodellen. Så man får kolla så att det står "dressyrschabrak" i rubriken :)

2012-03-28 @ 16:51:18
URL: http://hastfantast.blogspot.com
Postat av: Johanna

visst kan vi det =) säög till när du lagt till mej =)

2012-03-28 @ 18:19:12
URL: http://www.johannaday.com
Postat av: Julia Kling

Sv: Tack, älskar hela tränset från Hööks, 489:-



2012-03-28 @ 18:52:39
URL: http://oneofmusic.bloggplatsen.se
Postat av: matilda

fin häst :)

2012-03-28 @ 21:03:43
URL: http://skogsrusset.blogg.se/
Postat av: Josefin

Han är så fin! DU är så duktig :D

2012-03-28 @ 21:15:54
URL: http://jqsefin.blogg.se/
Postat av: frida&moa

fin blogg ha en bra torsdagskväll!

2012-03-29 @ 18:01:52
URL: http://fridamarina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0