Ridtips från tidningen Allt om dressyr

Har tagit lite bilder ur tidningen Allt om dressyr på en del i ridningen som jag tycker är otroligt viktig och det skriver dom även här hur viktigt detta moment i utbildningen faktiskt är!




Utan en lösgjord häst kan vi inte göra mycket, utan en häst som har en egen bjudning kan vi inte heller göra mycket med, alltså MÅSTE det vara A och O i ALL ridning!



Gör så många övergångar undet ett ridpass som är möjligt. Detta kommer innebära att hästen blir lösgjord och för ett bättre undertramp med bakbenen. Men glöm ALDRIG att man ska även driva hästen FRAM i alla övergångar! Om man inte rider hästen framåt i en avsaktning kan man lika gärna avstå från att göra övergångar för det blir meningslöst om hästen "faller" ner i skritt från trav tex.


Samma gäller här, om du har gjort en ökad trav måste du DRIVA hästen fram och in i den samlade traven. Annars är övergången meningslös även  när det sker inom samma gångart.


Många av oss dressyrryttare använder oss aldeles för lite av markarbete. Det gör mycket för bakbensaktiviteten att trava och galoppera över ett par bommar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0